torna

Detall de la notícia

Imatge 5949759

La presidenta Margalida Prohens i el conseller Antoni Vera lliuren els Premis a l'esforç i rendiment acadèmic a 542 alumnes de Mallorca

La presidenta del Govern, Margalida Prohens, i el conseller d’Educació i Universitats, Antoni Vera, juntament amb el director general de Planificació, Ordenació i Infraestructures Educatives, Ismael Alonso, i el director general de Personal Docent, Salvador Ruíz, han lliurat avui els Premis a l’esforç personal i al rendiment acadèmic excel·lent de Mallorca del curs 2022-2023. L’acte s’ha celebrat al Palau de Congressos i hi han participat un milenar de persones, entre directors dels centres educatius, familiars i premiats. A l’acte també hi han assistit la vicepresidenta del Consell de Mallorca, Antònia Roca, i la segona tinent de batle de Serveis Socials, Educació, Participació Ciutadana, Joventut, Interculturalitat i Igualtat de l’Ajuntament de Palma, Maria Lourdes Roca.

A l’illa de Mallorca, un total de 542 alumnes, dels quals n’hi ha 113 d’educació primària i 429 d’educació secundària, han estat guardonats amb els Premis a l’esforç personal i al rendiment acadèmic excel·lent, uns guardons que tenen l’objectiu de potenciar la millora dels resultats acadèmics.

Durant l’acte, les autoritats han lliurat els reconeixements als alumnes i la presidenta del Govern, Margalida Prohens, ha donat l’enhorabona a tots els guardonats i ha ressaltat que l’esforç i l’excel·lència són també les línies mestres del Govern en matèria d’educació. "Destinarem més recursos a la vostra formació, a la millora dels centres i de les condicions del personal docent perquè és la millor inversió que podem fer", ha dit.

Prohens ha seguit dient que l’educació és el primer pas del projecte de vida i és allà on comencen les oportunitats de cada un i a on es donen les millors eines de futur. La presidenta ha acabat encoratjant als estudiants perquè segueixin fent feina i esforçant-se,  ha agraït la implicació de les famílies i ha donat les gràcies als mestres per la seva feina i perquè «sou imprescindibles».

El conseller Antoni Vera, per la seva part, ha destacat la feina dels estudiants guardonats, de qui ha dit que són un magnífic exemple d’esforç, de feina, de dedicació, de tenacitat, de capacitat i d’eficàcia i ha dit que «l’esforç i l’excel·lència són uns dels eixos cabdals d’actuació de la Conselleria al llarg d’aquesta legislatura». Vera no ha desaprofitat l’ocasió per donar l’enhorabona als estudiants guardonats i encoratjar-los a aconseguir els objectius que es marquin.

Durant l’acte, els alumnes del Conservatori de Música i Dansa de Mallorca Nuria Aragón, Olivia Roma, Lluc Cladera i Marc Sintes han interpretat un quartet de corda amb piano de Josef Suk.

A les Illes Balears, un total de 695 estudiants rebran enguany el Premi a l’esforç personal i al rendiment acadèmic: 542 a Mallorca, 104 a Eivissa i Formentera i 49 a Menorca.

Els alumnes que han rebut el Premi a l’esforç personal i al rendiment acadèmic d’educació primària són els estudiants que van superar el curs i han estat mereixedors d’un especial reconeixement per l’esforç personal i la dedicació mostrada per superar les dificultats i pel rendiment acadèmic obtingut al llarg de tota l’etapa de primària.

En el cas dels guardonats a educació secundària, els premis a l’esforç s’han concedit als alumnes que han estat mereixedors d’un especial reconeixement per l’esforç personal i la dedicació mostrada per a superar les dificultats.

Pel que fa als premis al rendiment acadèmic excel·lent a l’etapa de secundària, els estudiants guardonats han estat els que varen aconseguir un excel·lent a totes les assignatures cursades a quart d’ESO o bé obtingueren excel·lent a totes les matèries cursades a quart d’ESO menys en una.