torna

Detall de la notícia

Imatge 5876080

El conseller Joan Simonet participa en el Consell Europeu de Ministres d'Agricultura com a representant de totes les comunitats autònomes d'Espanya

El conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, participa avui al Consell Europeu de Ministres d’Agricultura com a representant de totes les comunitats autònomes d’Espanya. Durant el consell Agrofish s’ha debatut la directiva sobre la salut i la qualificació dels sòls; qüestions relacionades amb el comerç agrícola i s'ha mantingut una àmplia conversa sobre la visió a llarg termini de les zones rurals d'Europa i com a Espanya s'està desenvolupant el mecanisme rural de garantia. En aquest sentit, i en paraules de Simonet, "una de les nostres feines és traslladar a totes les comunitats autònomes les conclusions, decisions i qüestions que poguessin afectar el sector".

Aprofitant aquesta visita a Brussel·les, el conseller Simonet ha tingut l'oportunitat de conversar amb el ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació del Govern d’Espanya, Luis Planas, i posar sobre la taula reivindicacions i peticions que es fan des del sector primari de les Illes Balears. Cal assenyalar que el ministre Planas i tot el seu equip han mostrat sempre una predisposició favorable cap a totes les demandes de l'arxipèlag i han reafirmat la seva total voluntat de continuar fent feina plegats.

En aquest sentit, Joan Simonet ha exposat al ministre Planas com continuar millorant l'encaix insular de les Balears dins de les Polítiques Agràries. Així, i dins les al·legacions que s'estan fent al projecte del Reial decret de reforma dels decrets per a l'aplicació a Espanya de la Política Agrària Comú (PAC), des de la direcció general d'Agricultura del Govern balear s'ha demanat l'adequació de la subvenció associada als productors de fruita seca; continuar fent feina amb el procés de convergència dels valors unitaris de la regió Illes Balears i flexibilitzar la condicionalitat ambiental, entre altres qüestions.

Simonet ha volgut agrair al ministre Luis Planas “la seva capacitat d'escolta perquè ha entès les particularitats del sector agrari de les illes i mostra la seva total col·laboració per a continuar adoptant mesures que ens permetin un futur millor per als nostres agricultors". "Entenem que amb les al·legacions que hem fet en el marc de les negociacions de la nova PAC el futur del sector s'afrontarà d'una manera més optimista, encara que sempre cal estar treballant".

A la finalització del Consell Europeu de Ministres, està previst que el conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural assisteixi a l'esdeveniment especial de promoció del Vi Espanyol organitzat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació amb motiu de la Presidència Espanyola de la Unió Europea.