torna

Detall de la notícia

Imatge 5760915

Tot a punt per al Màster en Disseny Responsable en Entorns Turístics de l'EASDIB

\ La preinscripció al Màster en Disseny Responsable en Entorns Turístics, que s’oferirà a partir del curs 2023-2024, s’obrirà el proper 3 de juliol   

\Per primera vegada està prevista la col·laboració amb l’edició del 2024 del Mallorca Life Festival

\ La intenció és la de treballar conjuntament per crear una nova via d’integració dels ensenyaments artístics superiors i l’FP en la societat i en el teixit productiu de les Illes Balears

 

L’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears (EASDIB) torna a oferir per al proper curs 2023-2024 el Màster en Disseny Responsable en Entorns Turístics. Es tracta d’un màster en ensenyaments artístics pioner, que es va impartir a les Illes Balears el curs 2017-2018 i que es va suspendre amb motiu de la COVID-19 i que a partir del curs 2023-2024 es tornarà a recuperar.

L’objectiu d’aquest màster és satisfer les necessitats actuals de formació de diferents col·lectius de professionals (dissenyadors, arquitectes, arquitectes tècnics...) perquè puguin donar resposta a diferents requeriments ambientals i socials en el desenvolupament de la seva activitat professional. Aquesta formació compleix amb una demanda real derivada d’un canvi de l’actual model de turisme per un altre més ambientalment amigable, socialment ètic i universalment accessible.

Per a tots els interessats, el període de preinscripció s’obrirà el proper 3 de juliol i romandrà obert fins al 16 de juliol. També se preveu un segon període de preinscripció de l’11 al 24 de setembre.

El màster està centrat en el disseny d’espais i ambients, béns i serveis d’informació i comunicació gràfica per a millorar el benestar humà, a través del disseny social, del disseny sostenible i del disseny per a tots. El màster, de 60 crèdits ECTS, serà semipresencial. El pla d’estudis està dissenyat amb cinc mòduls: el primer i el segon tenen un caràcter analític i els tres restants, un caràcter executiu.

Els mòduls són:

- Tipologies d’espais turístics i els factors casuístics.

- Criteris d’intervenció en espais turístics.

- L’espai interior.

- L’espai exterior.

- Treball fi de màster.

Aquest Màster col·labora per primera vegada amb el Mallorca Life Festival

Per primera vegada l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears (EASDIB) col·laborarà a través del Màster en Disseny Responsable en Entorns Turístics amb l’edició del 2024 del Mallorca Life Festival, una col·laboració que no tan sols permetrà visibilitzar aquest màster que s’ofereix a l’EASDIB sinó que també permetrà mostrar in situ en què consisteix el disseny sostenible.

La finalitat d’aquest procés és crear una nova via d’integració dels ensenyaments artístics superiors i la formació professional en la societat i, consegüentment, en el teixit productiu de les Illes Balears.

El Mallorca Live Festival és un festival de música d’esperit eclèctic que té lloc entre els mesos de maig i juny a Calvià, municipi on s’hi ha consolidat. Aquest esdeveniment musical s’ha convertit en un gran dinamitzador del sector cultural, un ambaixador de les Illes Balears i un promotor de la marca Mallorca i del turisme de festivals. Atès el seu creixement de caràcter internacional, Mallorca Live Festival ja compta amb un reconeixement destacat a nivell europeu dins del circuit de festivals.