torna

Detall de la notícia

Imatge 5758483

Un total de 10 centres de les Balears han participat aquest curs 2022-2023 en el programa Tutories Teatrals

\ L’objectiu d’aquest programa, pioner a tot l’Estat, és impulsar la dramatúrgia contemporània i acostar els adolescents a les arts escèniques

El Teatre Principal de Palma i la Conselleria d’Educació i Formació Professional han tancat el programa Tutories Teatrals d’aquest curs 2022-2023 amb diversos actes, adreçats a docents, i amb funcions teatrals, obertes al públic en general.

A la cloenda que va tenir lloc la setmana passada hi varen participar 18 grups de 10 centres educatius (9 de Mallorca i 1 de Menorca): IES Baltasar Porcel (Andratx), IES Joan Maria Thomàs (Palma), IES Josep Maria Llompart (Palma), IES Josep Maria Quadrado (Ciutadella), IES Madina Mayurqa (Palma), IES Mossèn Alcover (Manacor), IES Port d'Alcúdia (Alcúdia), IES Santa Maria (Santa Maria), IES Son Cladera (Palma) i IES Son Pacs (Palma).

Aquest és el tercer curs en què es duu a terme aquest programa amb l’objectiu principal d’apropar la vivència teatral als infants i joves amb l’ajut de professionals del teatre. Les obres representades han estat escrites especialment per a aquest curs i són les pròpies autores i autors qui han tutoritzat l’experiència. 

Quatre varen ser els instituts que, en representació de tots els centres participants, varen actuar en el Teatre Principal de Palma els passats dies 21 i 22 de juny a la cloenda del programa Tutories Teatrals:

  • IES Josep Maria Quadrado, amb l’obra Les marginades, de Marina Collado.
  • CEIP Vora Mar, amb l’obra La promesa d’Olurombi, de Victor Uwagba.
  • IES Josep Maria Llompart, amb l’obra La jerarquia de l’amor, d’Ann Perelló.

 

Per impulsar la dramatúrgia entre l’alumnat

El programa Tutories Teatrals va dirigit a centres d’educació primària i d’educació secundària i cada any compta amb una major participació. El curs 2022-2023 hi han participat 18 grups de centres d’educació secundaria i per a la propera edició ja se n’han seleccionat 26 de Mallorca amb la incorporació, per primera vegada, de 5 centres de primària. 

Els autors i autores que s’han seleccionat per escriure les obres del proper curs són Gemma Marchena, Clara Ingold i Juan Manuel Palacios.

Com a novetat, i seguint el mateix esquema, el proper curs s’organitzarà per primera vegada el programa de Tutories de Dansa.

Teatre Principal de Palma i Educació volen impulsar la dramatúrgia contemporània i acostar els adolescents a les arts escèniques amb aquest programa, únic en tot l’Estat espanyol (únicament el Teatre Nacional de Catalunya té un projecte semblant) i que és un dels pocs en tot Europa que permet que autors contemporanis vius treballin colze a colze amb els alumnes.