torna

Detall de la notícia

Imatge 5643397

Patronals i sindicats ajudaran a promocionar la qualificació professional dels treballadors de les Illes Balears

\ Aquest és l’objectiu del conveni signat avui amb els representants de les diferents entitats

 \ Es tracta d’un conveni pioner a tot l’Estat per tal d’augmentar el número d'acreditacions professionals

 

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, acompanyat del director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, ha signat avui un conveni de col·laboració amb els representants de CAEB, PIMEM, UGT i CCOO per a promocionar la qualificació professional dels treballadors de les Illes Balears.

A l'acte hi han participat en nom de les diferents entitats Carme Planas, presidenta de CAEB; Jordi Mora, president de PIMEM; Lorenzo Navarro, secretari general d'UGT, i José Luís García, secretari general de CCOO. També hi ha assistit la directora de l'Institut de les Qualificacions Professionals de les Illes Balears (IQPIB), Glòria Escudero.

Aquest conveni, pioner a tot l’Estat, té per objecte establir el marc de col·laboració entre la Conselleria d’Educació i Formació Professional i les patronals CAEB i PIMEM, així com els sindicats UGT i CCOO, per a posar en marxa un sistema conjunt de difusió, informació i orientació als treballadors, ocupats i aturats, del procediment d'avaluació i acreditació de les competències professionals adquirides per l'experiència laboral i la formació no formal.

El seu objectiu és complir amb un dels principis fonamentals del subsistema de formació professional per a l'ocupació, la vinculació amb el diàleg social com a instrument més eficaç per a donar resposta als canvis i requeriments del sistema productiu. S'entén així la participació de les organitzacions empresarials i sindicals més representatives com a marc natural per al desenvolupament d'iniciatives i mesures que condueixin a una major qualificació de les persones treballadores.

Es tracta de la  primera vegada que s’estableix un marc de col·laboració conjunt entre les parts amb la finalitat de garantir que el servei de difusió, informació i orientació es realitzi amb criteris d'eficàcia i eficiència en l'àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

La vigència d’aquest conveni és de dos anys, 2023 i 2024. En total, s'hi destinaran un màxim de 752.000 euros, que seran finançats pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i per la Unió Europea –NextGeneratioEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. L’objectiu és arribar a uns 37 mil treballadors en els dos anys de vigència del conveni.