torna

Detall de la notícia

Imatge 5640435

Menorca amplia la seva oferta d'FP amb Tèxtil i Comerç per al proper curs 2023/24

Es faran a l’IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella i a l’IES Josep Miquel Guàrdia d’Alaior

Serà un Grau Bàsic de Tèxtil i un Grau Superior de Comerç per donar resposta a les peticions del sector

Per altra part, uns 80 alumnes d'FP de les famílies de Cuina, Restauració i Gastronomia  participen a la primera edició de la Fira HORECA de Menorca

Educació i Cambra de Comerç de Menorca signaran un conveni de col•laboració per potenciar l’FP dual intensiva a l’illa

 

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, ha participat avui a l’acte d’inauguració de la I edició de la Fira HORECA a Menorca. On ha anunciat l’ampliació de l’oferta formativa de Formació Professional a l’illa per al proper curs 2023/25 amb dos nous cicles, el Grau Bàsic de Tèxtil a l’IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella i el Grau Superior de Comerç a l’IES Josep Miquel Guàrdia d’Alaior. Aquesta nova oferta dona resposta a les demandes dels sectors de Calçat, Comerç i Turístic de l’illa de Menorca. 

El conseller, acompanyat del director territorial d’Educació de Menorca i del director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, ha visitat l’estand dels alumnes de Formació Professional de les famílies d’FP bàsica de cuina i restauració, de Grau Mitjà de Serveis en Restauració i GM de Cuina i Gastronomia ( tant de presencial com d’ intensiva –anteriorment Dual-) i també del Grau Superior en Direcció de Cuina i  alumnes de certificats de professionalitat de Cuina, Restauració i Gastronomia participen de la Fira.  

Al llarg de tres dies de fira uns 80 alumnes de l’IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella, faran una demostració pràctica dels seus aprenentatges amb la intenció de difondre els estudis d’FP entre els professionals del sector de Menorca. 

A més, també s’ha instal•lat un estand de l’IQPIB, l’Institut de Qualificacions Professionals de les Illes Balears que informarà sobre el procediment per avaluar i acreditar les competències professionals adquirides a través de l’experiència laboral o de vies no formals de formació. 

Enguany a Menorca s’ha oferit un cicle d’FP de Cuina de la modalitat dual intensiva, aprofitant aquest fet s’han mantingut una reunió en el context de la fira amb David Rovellada, secretari de la Cambra de Comerç de Menorca amb l’objectiu de firmar un conveni de col•laboració per facilitar la participació de les empreses.