torna

Detall de la notícia

Imatge 5640427

Inaugurat el Punt d'Orientació Acadèmica i Professional, POAP, de Menorca

Menorca compta a partir d’aquest curs 2022/23 amb un dels 5 Punts d’Orientació Acadèmica i Professional de Balears. El conseller Martí March i la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, acompanyats del director territorial d’Educació de Menorca, Joan Marquès, del director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, i de la directora insular del SOIB a Menorca, Miriam Cueva, han inaugurat avui les noves instal·lacions del POAP territorial de Menorca. 

Martí March ha destacat que aquesta és una de les apostes de la Conselleria per fer de la Formació Professional un element important de cara a la formació de l’alumnat,, que vol fer una FP i que ha de decidir quina és la sortida que més li pot interessar. Els POAP assessoren perquè aquests alumnes tinguin tota la informació. 

Per la seva part, la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, ha agraït la posada en marxa d’aquests punts d’orientació perquè es necessita a gent formada per continuar apostant per un model d’illa que vol un model diversificat d’econòmic sostenible. 

Des del SOIB, la seva directora insular, Miriam Cueva, ha recordat que aquest nou POAP es complementa amb els altres 4 que té l’illa. Al que ha afegit, que el passat any es varen fer més de 550 demandes a Menorca, amb un increment significatiu de les peticions per fer acreditacions de les competències professionals . 

Cinc POAPs repartits a totes les Illes Balears

El Punt d'Orientació Acadèmica i Professional (POAP) ofereix informació, assessorament i orientació sobre el sistema únic de Formació Professional, tant de la formació professional de l'àmbit educatiu com de la formació professional per a l'ocupació, així com de les formacions transversals i del sistema d'acreditació de qualificacions professionals.

Cal recordar que l’any 2018 es va posar en marxa una iniciativa d’ Educació i de Treball per oferir informació conjunta, els punts d’orientació acadèmica i professional (POAP). Es va començar amb un POAP central i actualment n’hi ha 5 de territorials a Palma, Manacor, Inca, Eivissa i Menorca i 41 extensions del POAP, ubicades als centres d’educació de persones adultes (CEPA), als centres integrats de formació professional (CIFP) i a oficines del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB).