Tot a punt per al desplegament del projecte "Aules digitals" en més de 350 centres de les Balears
\ A partir de la segona quinzena de febrer es posa en marxa la prova pilot d’instal·lació i formació d’aquestes aules als centres educatius
\ Amb un pressupost de 18 milions d’euros, s’adquiriran 4.750 pantalles digitals interactives, 5.520 portàtils i 750 càmeres de documents
\ La implantació es farà de manera progressiva fins arribar als més de 350 centres de les Balears
\ Aquesta setmana l’empresa SMART, que subministra els panells digitals de les aules, ha visitat Mallorca per donar el punt de partida al projecte
La directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández, acompanyada per la cap del Servei de Tecnologies de la Informació a l’Educació, Yolanda Martínez, i el seu equip, ha rebut aquesta setmana el vicepresident de l’empresa SMART, Jeff Lowe, per donar el punt de partida al projecte “Aules digitals”. Aquestes aules es dotaran de panells digitals, els quals seran subministrats per l’empresa esmentada.
La Conselleria d’Educació i Formació Professional posa en marxa aquest projecte amb un pressupost de 18 milions d’euros, amb els quals adquirirà 4.750 pantalles digitals interactives, 5.520 portàtils i 750 càmeres de documents. Aquest projecte farà possible incrementar la capacitació tècnica de més de 350 centres educatius i també servirà de complement a les 750 pantalles digitals que ja tenen els centres educatius de les Balears.
Està previst que durant la segona quinzena de febrer s’iniciï la prova pilot d'instal·lació i formació d’aquestes aules a un centre de secundària i a un de primària. Per altra part, el seu desplegament començarà durant el mes de març. En aquest sentit, i depenent del volum de les aules, el ritme d'instal·lació és de 2-3 dies per cada centre de primària i d’1 setmana si és de secundària.
Instal·lació i formació específica per a més de 350 centres de les Illes Balears
La seva implantació es farà de manera progressiva. Així, en 4 mesos es preveu instal·lar el 30 % de les aules, en 10 mesos, el 70 %, i en 16 mesos, el 100 %.
Una vegada s’hagin instal·lat en el centre, es farà en un termini màxim d’un mes una formació adreçada a tot el professorat.
La visita de l’empresa SMART dona el punt de partida al projecte, al mateix temps que inicia un procés de col·laboració per, entre d’altres aspectes, posar en marxa el projecte d’ambaixadors LUMIO per a la creació de recursos digitals col·laboratius, l’Aula del Futur i els projectes de col·laboració amb escoles del govern de Canadà.
Aquest projecte és possible gràcies a la financiació de la Unió Europea-NextGeneration i al Ministeri d'Educació i Formació Professional en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.