torna

Detall de la notícia

Imatge 5540229

Els escolars balears es comprometen a lluitar contra el canvi climàtic

Amb l'objectiu de fomentar el valor de la responsabilitat amb l'Agenda 2030 i de reflexionar entorn de la consecució dels Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS), «Aldeas Infantiles SOS» ha celebrat aquest matí en el Parlament dels Illes Balears un ple infantil en el qual 65 escolars de primària dels col·legis Badies (Badia Gran) i Sant Tomàs d'Aquino – Liceu Santa Teresa de Jesús (Inca), s'han convertit en diputats per un dia i han portat les seves propostes a l'hemicicle.

El president del Parlament, Vicenç Thomas; el conseller d'Educació i Formació Professional, Martí March; la directora general d'Infància, Joventut i Família, Marta Carrió i el president de «Aldeas Infantiles SOS» d'Espanya, Pedro Puig, han assistit avui a aquest ple en el qual els diputats infantils han exercit el seu dret a la participació en la societat i han debatut sobre la importància que té el ser responsable amb tres Objectius de Desenvolupament Sostenible: l'educació (ODS 4), la igualtat de gènere (ODS 5) i l'acció pel clima (ODS 13).

Javier Ferri Hidalgo, de 5è de Primària de Badies ha explicat com en el seu col·legi estan organitzats en forma de cooperativa, amb equips de treball. A continuació, Irene Amado Caballero de Segòvia, del mateix col·legi i també de 5è de Primària, ha resumit l'opinió de la seva classe respecte als tres ODS sobre els quals estan reflexionat aquest curs.

Des del col·legi Sant Tomàs d'Aquino – Liceu Santa Teresa de Jesús, el seu portaveu Noa Ussing Seguí, de 6è de Primària, ha basat la seva ponència en el valor de la responsabilitat. I finalment, també del mateix col·legi i curs, Lluc Gómez Villodrés, ha centrat la seva exposició en la importància d'educar a casa i en el col·legi.

Després dels discursos, els quatre portaveus han presentat 12 compromisos i s'ha obert el torn de votacions. Tots els diputats infantils han passat per l'urna per a decidir la seva proposta favorita i comprometre's a complir la triada. La més votada ha estat la següent: “Lluitar contra el canvi climàtic, reciclant les escombraries en els contenidors adequats i desplaçant-nos fins al punt verd més pròxim, reutilitzant i reparant sempre que sigui possible, amb la finalitat de reduir el nostre consum d'electricitat i plàstics“. En segon lloc, els alumnes i alumnes s'han compromès a “aconseguir l'educació gratuïta perquè tots els nens i nenes del món tinguin un bon futur el dia de demà“. I, finalment, han triat el compromís de “treballar perquè cada persona pugui ser lliure i prendre les seves decisions“.