torna

Detall de la notícia

Imatge 5537044

Nova campanya itinerant d'emissió de la Targeta Intermodal als municipis de Mallorca

Des de l’1 de gener el transport públic interurbà del TIB (bus, tren i metro) és gratuït per als viatges que es fan amb la Targeta Intermodal. Aquesta gratuïtat també es fa extensiva als viatges a la xarxa de l’EMT de Palma, siguin o no transbordaments. La sol·licitud de noves targetes ha seguit una tendència de creixement des que va entrar en funcionament el nou sistema tarifari a principis de 2021 i en els darrers mesos s’ha impulsat amb l’entrada en vigor de la nova mesura de la gratuïtat.

El Consorci de Transports de Mallorca ha ampliat constantment el servei d’atenció a l’usuari amb l’obertura de nous punts d’emissió de targetes i el reforç dels centres actuals. Ara, amb l’objectiu de fomentar que tothom pugui disposar de la Targeta Intermodal, el Consorci de Transports de Mallorca ha iniciat una campanya itinerant als ajuntaments per facilitar l’emissió de les targetes. Personal del TIB estarà durant un dia o dos a les dependències dels consistoris i emetrà al moment les targetes als usuaris que ho sol·licitin.

Aquests són els ajuntaments que enguany ja s’han sumat a la campanya:

Vilafranca (10 de gener), Estellencs (13 de gener), Banyalbufar (23 de gener), Sóller (24 de gener), Andratx (25 i 26 de gener), Artà (7 de febrer), Deià (8 de febrer), Colònia de Sant Jordi (9 de febrer) i ses Salines (10 de febrer).

Recordam que es pot aconseguir la Targeta Intermodal a les oficines d’atenció a l’usuari del TIB (Palma, Inca, Manacor i Alcúdia), a les OAC de Marratxí i Llucmajor i a oficines de Calvià (Santa Ponça i Magaluf). També es pot sol·licitar a través de les oficines municipals de la majoria d’ajuntaments, en aquest cas la persona usuària ha d’esperar uns dies a tenir la targeta.

Per poder ajustar el servei a la demanda que hi ha en tot moment i poder planificar i gestionar-lo millor és necessari saber les persones que viatgen en cada bus. Per aquest motiu, és important que els usuaris continuïn validant la targeta en pujar i baixar del bus. Així doncs, tot i que el servei és gratuït, han de tenir saldo disponible a la targeta i si no la validen en baixar del bus se’ls cobrarà una penalització de 0,30 €.

Més informació a tib.org.