torna

Detall de la notícia

Imatge 5525978

La Conselleria d'Afers Socials i l'Ajuntament d'Alaró signen el conveni per a la construcció del primer centre de dia del municipi

El cost de l’obra ascendeix a 1,5 milions d’euros, dels quals el Govern n’aportarà 1 milió

\ El centre públic disposarà de 25 places per a persones majors en situació de dependència que també finançarà la Conselleria d’Afers Socials

L’ajuntament serà l’encarregat de l’obra 

 

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, i el batle d’Alaró, Llorenç Perelló, han signat el conveni per construir el primer centre de dia públic d’estades diürnes per a persones en situació de dependència del municipi, el qual comptarà amb 25 places que s’incorporaran a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència.

La Conselleria d’Afers Socials i Esports hi aporta 1.052.657,95 euros, com a despesa derivada del conveni de col·laboració, mentre que l’Ajuntament d’Alaró hi aportarà altres 499.934,89 euros, fins arribar al cost total del projecte que ascendeix a 1.552.592,84 euros.

A més, la Conselleria d’Afers Socials i Esports, una vegada el centre de dia estigui en funcionament, aportarà anualment al voltant de 260.000 euros per al finançament de les places destinades a atendre persones grans en situació de dependència.

L’Ajuntament serà l’encarregat de construir el centre de dia en un solar de la seva propietat, en una superfície aproximada de 500 metres quadrats.

Aquest nou centre de dia forma part del pla de nous equipaments públics que està desenvolupant la Conselleria d’Afers Socials i Esports en col·laboració amb els municipis, amb l’objectiu d’incrementar el nombre de places tant de centre de dia com de residència per a les persones majors en situació de dependència a Balears.