torna

Detall de la notícia

Imatge 5498036

Juan Andrés Rodríguez guanya el Certamen Art Jove de Relat Breu 2022

\ Obté 1.000 euros en metàl·lic i 2.000 euros més per drets d’autor
\ El segon i tercer premi són, respectivament, per a Laura Rosselló Garcies i Raül Levas Ferrer


El jurat del Certamen Art Jove de Relat Breu 2022 ha designat guanyador del primer premi el relat La passió de Francinaina Màrtir, de Juan Andrés Rodríguez Nicolau. El guardó està dotat amb 1.000 euros, i, a més, el premiat rebrà 2.000 euros en concepte d’avançament de drets d’autor per desenvolupar el seu relat i convertir-lo en una novel·la o en un recull de contes.

El segon premi, dotat amb 700 euros, ha estat per al relat Cos de fusta, de Laura Rosselló Garcies; i el tercer, dotat amb 300 euros, per al relat No et veuré morir, de Raül Levas Ferrer.

El jurat ha estat presidit per Carme Castells, directora de la Casa Museu Llorenç Villalonga, i format per l’escriptora i traductora Lucía Petrelli, l’editor Pau Vadell i la guanyadora de la passada edició d’aquest certamen, Aina Gomis.

La final del Certamen Art Jove de Relat Breu 2022, celebrada al Teatre de sa Societat de Calvià el dissabte horabaixa, va comptar amb la lectura dramatitzada de fragments dels tres relats guanyadors a càrrec de Josep Mercadal, Lucía Sánchez i Neus Cortés (guanyadors i finalista del Certamen de Teatre Art Jove en passades edicions).

El Programa Cultural Art Jove, que organitza la Conselleria d'Afers Socials i Esports a través de l'Institut Balear de la Joventut (IBJOVE), compta enguany amb 50.0000 euros en premis en vuit certàmens: Arts Visuals; Dansa Contemporània; Curtmetratges; Relat Breu; Música per a Joves Intèrprets, en la modalitat de Grups de Cambra; Disseny de Moda; Disseny de Producte i el de Còmic.