torna

Detall de la notícia

Imatge 5496002

La fotògrafa Mónica G. Saavedra representa les Illes Balears al programa d'intercanvis Art PerTot

Organitzat per l’IBJOVE i el Consell dels Pirineus Orientals

 

La fotògrafa Mónica G. Saavedra, guanyadora del Certamen de Fotografia del Programa Cultural Art Jove 2021, presenta la seva proposta «Cuentos negros» al programa d’intercanvis Art PerTot que s’ha inaugurat aquest divendres a la Maison de la Catalanité a Perpinyà.

El treball de l’artista recrea l’obra de l’etnòloga cubana Lydia Cabrera, qui al seu llibre «Cuentos Negros de Cuba» reflecteix, per mitjà de faules, la cultura afrocubana, el seu folklore, mites i fantasia amb imatges que traslladen aquests contes del segle XX a la realitat cubana del XXI.

El programa d’intercanvis Art PerTot és una iniciativa de l’Institut Balear de la Joventut (IBJOVE), a través del Programa Cultural Art Jove, des de la Conselleria d'Afers Socials i Esports, i del Consell Departamental dels Pirineus Orientals.

D’acord amb aquest programa, cada entitat col·laboradora selecciona un jove artista del seu territori perquè desenvolupi un projecte artístic, que es presenta en el marc dels programes culturals que impulsen ambdues entitats col·laboradores i que s’adapta a les necessitats i els context propis de cada espai receptor.

Per tant, hi participen un artista representant del Programa Cultural Art Jove de les Illes Balears i un més en representació del Consell Departamental dels Pirineus Orientals.

El director de l’IBJOVE, Sebastià Lliteres, ha acompanyat l’artista de les Illes Balears a la inauguració de l’exposició.