torna

Detall de la notícia

Imatge 5483298

El CIFP Nauticopesquera organitza una trobada amb empresaris del sector maritimopesquer

El passat dimecres, 30 de novembre, el CIFP Nauticopesquera (Palma) va organitzar una trobada amb empresaris del sector maritimopesquer amb la finalitat d’agrair la col·laboració de les seves empreses en la formació dels alumnes del centre. En aquest sentit, es va aprofitar l’avinentesa per donar a conèixer el centre als professionals d’aquest sector mitjançant una visita guiada a les instal·lacions (tallers, piscina, aules i simuladors), durant el transcurs de la qual varen poder veure el funcionament de tres simuladors: el de la sala de màquines en realitat virtual, el de navegació, maniobra i pesca i, finalment, el de la sala de màquines amb 20 llocs de treball. Després de la visita guiada es va oferir un còctel als assistents, moment que va ser aprofitat per establir una xarxa de contactes professionals per a poder crear sinèrgies i oportunitats laborals o de negoci.

Entre els assistents a l’acte hi havia representants de Baleària, Hill Robinson, Magic Catamarans, Servicios Náuticos Integrados Palma (SNIP), Confraria de Pescadors, Salvament Marítim, Barcos Azules, Attraction Catamarans, Trasmapi, Motonáutica Sanpol, Grupo Barco, Tirme, Gaceta Náutica i Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació. En representació de la Conselleria d’Educació i Formació Professional hi varen ser presents Olivia Caballero de Segovia, cap del Servei de Planificació i Participació de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors; Maribel Alzamora, directora del Centre de Formació, Innovació i Desenvolupament de Formació Professional de les Illes Balears (CFINFP-IB), i Maria Mut, assessora docent del CFINFP-IB responsable de les aules d’emprenedoria.

Cal remarcar que des del curs passat el CIFP Nauticopesquera és un dels centres educatius de les Illes Balears que compten amb una aula de tecnologia aplicada. Implantades des de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, aquestes aules imiten entorns de treball, tot incorporant-hi recursos propis de cada sector productiu mitjançant simuladors i altres elements tecnològics. De fet, la seva implantació al CIFP Nauticopesquera no tan sols ha permès poder disposar de simuladors de darrera generació sinó també poder millorar la qualitat de la seva oferta formativa.  

Per altra banda, una de les competències treballades per l’alumnat del centre és la de l’emprenedoria. Això és possible mitjançant el programa d’aules d’emprenedoria finançat  pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-Next GenerationEU dins el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. En concret, aquesta trobada amb els empresaris del sector maritimopesquer va ser organitzada dins de les activitats desenvolupades per l’aula d’emprenedoria del CIFP Nauticopesquera.