torna

Detall de la notícia

Imatge 5460713

Afers Socials destina 125.000 euros al PNUD per a un projecte de mobilitat humana a municipis de Guatemala

Crèdits de la imatge: I+DEAS

 

\ El projecte subvencionat promourà la participació ciutadana, la formació de funcionaris municipals i els intercanvis locals
\ La Direcció General de Cooperació col·labora amb organismes internacionals amb l'objectiu de concentrar l’ajuda i augmentar-ne l’eficiència

El Consell de Govern ha autoritzat la Conselleria d’Afers Socials i Esports, concretament la Direcció General de Cooperació, perquè atorgui una subvenció directa de 125.000 euros a l’entitat Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD) per tal d’executar el projecte «Governança local per a la gestió integrada de la mobilitat humana a municipis de l'àrea Trifinio», a Guatemala.

Aquest projecte aprofundirà en els reptes locals al voltant de la mobilitat humana de diversos municipis del país centreamericà. Per això, implementarà mecanismes de participació ciutadana, formarà funcionaris municipals i promourà els intercanvis locals en el marc de les necessitats municipals per abordar la mobilitat humana en municipalitats frontereres.

Es desenvoluparà en una zona d'entre tres i cinc municipis de Guatemala de l'Àrea Trifini: Esquipules i Concepció Las Minas, al departament de Chiquimula; Atescatempa, Asunción Mita i Jutiapa, al departament de Jutiapa; i en altres tres municipalitats amb característiques similars.

La Direcció General de Cooperació, en actuacions directes de cooperació al desenvolupament, col·labora amb administracions descentralitzades i organismes internacionals de països i àmbits prioritaris amb l'objectiu de concentrar l’ajuda per augmentar la seva eficiència.

El PNUD és l'organisme mundial de les Nacions Unides en matèria de desenvolupament, promou el canvi i connecta els països amb els coneixements, l'experiència i els recursos necessaris per ajudar els pobles a forjar una vida millor. La setmana passada, el Consell de Govern també va autoritzar l’ajuda de 124.391 euros a PNUD Tunísia per a un projecte d’inclusió de joves en situació de vulnerabilitat en aquest país.