torna

Detall de la notícia

Imatge 5452524

Worldskills 2022: l'alumne Kevin Llopis competeix a partir d'avui a Salzburg (Àustria) en representació espanyola

\ A partir d’avui i fins dissabte, Kevin Llopis participa a l’skill d’Instal·lacions elèctriques amb 24 representants de tot el món

\ La competició per excel·lència de la formació professional pretén promocionar, potenciar i difondre els estudis d’FP

 

Després d’un llarg recorregut per les competicions de formació professional, primer a les autonòmiques dels Balearskills i llavors a les de nivell nacional dels Spainskills 2022, en què va resultar guanyador de l’skill d’Instal·lacions elèctriques, Kevin Llopis representa Espanya a les olimpíades de formació professional Worldskills 2022 i lluita des d’avui i fins dissabte per aconseguir l’or a Salzburg (Àustria).

En aquesta edició, amb un alt nivell competitiu, Kevin competeix  amb alumnes d’indrets de 24 països de tot el món (Unió dels Emirats Àrabs, Kazakhstan, Hong Kong, Xina, Filipines, França, Japó, Canadà, Namíbia, Corea, Índia, Iran, Sud-àfrica, Països Baixos, Regne Unit, Àustria, Alemanya, Mongòlia, Suïssa, Noruega, Hongria, Vietnam i XinaTaipei).

Kevin Llopis va començar com a alumne de formació professional bàsica al cicle d’Electricitat i electrònica i després es va graduar al graus mitjà d’Instal·lacions elèctriques i automàtiques i al superior de Sistemes electrotècnics i automatitzats, a l’IES Pasqual Calbó i Caldés de Maó (Menorca). Actualment fa feina a la seva pròpia empresa i durant les setmanes prèvies al campionat mundial s’ha preparat per a la competició juntament amb el seu tutor, Juan Carlos Puerto.

Un total de 24 països opten a la medalla d’or

La competició Worldskills Special Edition 2022 s’ha organitzat a 15 països i regions d’arreu del món després de la cancel·lació de Worldskills Xangai 2022 a causa de la pandèmia. En aquest sentit, es duran a terme seixanta-dues competicions d’habilitats durant dotze setmanes, entre el 7 de setembre i el 26 de novembre de 2022.

En aquest cas, el Messezentrum Salzburg (Salzburg, Àustria) acollirà les competicions de les skills d’Instal·lacions elèctriques, Control industrial, Obra de paleta, Obres de construcció de formigó, Tecnologia de vehicles pesants, Transport de càrrega i Tecnologia de laboratori químic.

La competició d’Instal·lacions elèctriques es realitza durant 3 dies, durant el transcurs dels quals el competidor ha de demostrar les seves habilitats dissenyant i instal·lant sistemes elèctrics en tota mena de projectes comercials, residencials i industrials, i també realitzant manteniment i reparacions de manera segura i ràpida.

En aquesta ocasió la prova consistirà principalment en la realització d’una instal·lació elèctrica que inclourà el muntatge dels diferents quadres elèctrics de protecció, diferents tipus de canalitzacions elèctriques (tant de plàstic com metàl·liques), connexió de diferents tipus d’elements d’il·luminació, així com la integració d’un sistema demòtic de control basat en l’estàndard mundial KNX complementat amb un mini autòmat programable encarregat de realitzar la part de control més industrial de la prova. A més de la dificultat del muntatge i el reduït temps per a l’execució completa de tots els muntatges, també hi ha una part de la prova en la qual cada participant haurà de trobar i solucionar diferents tipus d’avaries elèctriques que li planteja el jurat en el seu propi muntatge. El competidor ha de realitzar els muntatges amb suficient nivell de seguretat, tenir habilitat a l’hora d’utilitzar documentació tècnica i esquemes elèctrics, així com tenir coneixements avançats de programació i configuració de dispositius.

Els membres del jurat que han de valorar les proves tindran en compte les habilitats, els recursos i l’habilitat pràctica en el desenvolupament de la competició. A partir de la puntuació obtinguda, els competidors seran guardonats en el mundial amb la medalla d’or, la de plata o la de bronze.

Serà el proper diumenge, a la gala de guardons, que es lliuraran les medalles als guanyadors d’aquesta skill.

Worldskills és una competició de proves pràctiques en la qual els estudiants de formació professional de tot el món demostren els seus coneixements i les seves destreses. És la primera vegada que les Illes Balears tenen representació en aquestes proves i és una representació doble, ja que l’alumna Elsa Delgado, de l’IES Juníper Serra de Palma (Mallorca), va obtenir una Medalla a l’Excel·lència amb motiu de la seva participació a l’skill de Servei de bar i restauració en els Worldskills 2022, que varen tenir lloc el passat mes d’octubre a Lucerna (Suïssa).

Una delegació de les Illes Balears s’ha desplaçat fins a Salzburg i a partir de diumenge el director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, assistirà a la cloenda dels Worldskills a Àustria.

Actuació finançada pel Ministeri d’Educació i Formació Professional, i cofinançada pel Fons Social Europeu Plus, en el Marc Financer Pluriennal 2021-2027.