torna

Detall de la notícia

Imatge 5450690

Educació i Cambra de Comerç de Mallorca visiten els alumnes que han iniciat els ensenyaments de formació professional del sistema educatiu en règim intensiu

\ L’objectiu és donar a conèixer aquesta formació a cada centre educatiu i aprofundir en les seves característiques, a més de resoldre els dubtes que puguin tenir els alumnes 

\ A les Illes Balears són 15 els centres educatius que ofereixen estudis d’FP intensiva, amb un total de 15 cicles formatius de 7 famílies professionals diferents


Del 3 d’octubre al 7 de novembre la Cambra de Comerç de Mallorca i la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors han duit a terme en diferents centres educatius una sèrie de xerrades informatives adreçades als alumnes que han començat durant aquest curs 2022-2023 l’FP intensiva, règim de formació professional en què es combinen les classes al centre educatiu amb l’adquisició d’experiència professional remunerada i regulada amb contracte laboral en una empresa. 

L’objectiu d’aquestes xerrades és donar a conèixer el model d’FP intensiva a cada centre i aprofundir en les seves característiques, a més de resoldre els dubtes que puguin tenir els alumnes al respecte. En aquestes sessions informatives hi han pres part Cristina Julià, Purificación Bes i Eloína Sánchez, del Departament de Formació de la Cambra de Comerç de Mallorca, i Maria Pons i Maria del Mar Sastre, assessores tècniques docents adscrites a la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors. També hi han estat presents representants dels equips directius, així com els docents i els tutors dels alumnes de cada cicle. 

Les sessions s’han realitzat de manera presencial a cada un dels centres educatius que ofereixen aquesta formació, a excepció de les que s’han fet telemàticament a l’IES Isidor Macabich (Eivissa), IES Maria Àngels Cardona (Ciutadella de Menorca) i IES Felanitx. A les Illes Balears són 15 els centres educatius que ofereixen FP intensiva, amb un total de 15 cicles formatius que pertanyen a 7 famílies professionals diferents. En aquest sentit, en el document adjunt es pot consultar l’oferta formativa de l’FP intensiva del curs 2022-2023.     

S’ha de recalcar que durant el mes de febrer una professional experta en recursos humans durà a terme de manera presencial una altra sessió informativa a cada centre per orientar els alumnes en la preparació de l’entrevista prèvia a la contractació per part de l’empresa.

En paraules del director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, “cal continuar treballant per estendre al màxim aquesta formació, amb la qual les Illes Balears és comunitat autònoma de referència i no nomes per l’alta inserció laboral, sinó també per la qualitat que se’n deriva amb motiu de la sinergia constant que s’estableix entre els centres d’FP i els sectors productius”. 

La creació de nova oferta formativa d'FP intensiva està finançada pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-NextGenerationEU dins el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Per altra part, els cicles formatius de grau mitjà i superior d'FP intensiva estan finançats pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i cofinançats pel Fons Social Europeu en el Marc Financer Pluriennal 2021-2027 (FSE Plus).