torna

Detall de la notícia

Imatge 5426975

Consell de Govern: Educació i el Consell de Formentera signaran un conveni de col·laboració per a l'educació de persones adultes

\ Amb la finalitat de fomentar la formació permanent de les persones adultes
\ Aquest conveni tindrà vigència fins a l’any 2026


El Consell de Govern ha autoritzat avui la signatura del conveni entre la Conselleria d’Educació i Formació Professional i el Consell Insular de Formentera per tal d’impulsar l’educació de persones adultes en aquesta illa mitjançant el Centre d’Educació de Persones Adultes (CEPA).

Cal destacar que una de les finalitats d’aquest conveni és la de fomentar la formació permanent de les persones adultes com un dels elements essencials per fer efectiu l’aprenentatge al llarg de tota la vida, que facilita la incorporació als distints ensenyaments, afavorint la conciliació de l’aprenentatge amb altres responsabilitats i activitats, i que també permet a aquest col·lectiu poder adquirir, actualitzar, completar o ampliar els seus coneixements i aptituds per al seu desenvolupament personal i professional.

Per a aquest conveni, la Conselleria dona suport als ensenyaments que ofereix el Consell Insular de Formentera en col·laboració amb l’Ajuntament de l’illa. Així mateix, mantindrà la direcció pedagògica d’aquests ensenyaments a través de l’equip directiu del CEPA Pitiüses amb l’objectiu d’assegurar la qualitat de l’oferta per a persones adultes. En aquest sentit, el procés de matrícula, el sistema de gestió de certificacions i els procediments d’avaluació del procés educatiu seran els mateixos que estableix Educació per a tots els centres d’educació de persones adultes. L’alumnat estarà subjecte a la normativa i al Departament d’Inspecció Educativa de la Conselleria, i el professorat que estigui contractat més de mitja jornada formarà part del claustre de professorat del centre. Gràcies a aquesta col·laboració, la Conselleria contribuirà en les despeses del personal complementari i de les instal·lacions on es duran a terme les accions formatives.

Per la seva banda, el Consell Insular de Formentera i l’Ajuntament de l’illa financen el professorat per completar l’oferta formativa dels ensenyaments de persones adultes als municipis de Formentera i posen a disposició d’aquests ensenyaments dues aules de l’Escola d’Adults a les Escoles Velles de Sant Francesc Xavier i a l’espai Punt de Lectura de Sant Ferran.

Una vegada signat, la vigència d’aquest conveni amb el Consell Insular de Formentera és fins al 31 d’agost de 2026.