torna

Detall de la notícia

Imatge 5408210

El conseller Martí March inaugura l'Aula STEAM del Centre Bit de Menorca

\Per dinamitzar activitats de robòtica, maker i emprenedoria

\També s’obre al centre a tallers educatius per les escoles de l’illa i per alumnat d’altes capacitats

 

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, acompanyat de la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández, del delegat d’Educació a Menorca, Joan Marqués i de la cap de Servei de Tecnologies de la Informació a l'Educació, Yolanda Martínez, ha inaugurat avui l’Aula STEAM, dins la filosofia de treball de l’aula del Futur, del Centre Bit de Menorca.

Una Aula STEAM és un laboratori del Segle XXI, en el que la ciència, tecnologia, ingeriria, arts i matemàtica s’integren juntament a eines digitals i físiques per construir una comprensió interdisciplinària de la realitat.

La Conselleria i el centre Bit de Menorca tenen una col·laboració en la que el centre Bit posa a disposició d’Educació la seva FAPLAB i l’ espai per dinamitzar activitats de robòtica, maker i emprenedoria per arribar als centres educatius de Menorca.

Per la seva part, des d’IBSTEAM i STIE es dinamitzen els espais, es fa la formació del programa RobotIB, ESERO i competències digitals, a més de donar un ús extra a l’aula STEAM i obrir l’espai també per tallers de robòtica dins altres programes com SALUT JOVE, taller de robòtica d’alumnes d’altes capacitats i altres col·laboracions amb entitats externes com Retotech, Digicraft o UIB.

La Conselleria col·labora amb SMART i CRAMBO mitjançant un conveni per dotar l’espai amb els mitjans necessaris per treballar la metodologia de l’aula del futur.

Ja han començat els primers tallers amb escoles de Menorca i s’ha posat en marxa el taller que es fa tots els dijous amb alumnat d’altes capacitats.

Cal destacar que a partir de novembre també serà el punt de formació del programa RobotIB i ESERO i punt de referencia pels docents en competència digital.