torna

Detall de la notícia

Imatge 5394104

Mariona Moranta i Astrid Schwegler, de la companyia D'Ones, i Maya Triay i Mariona Jaume, premiades en l'Art Jove de Dansa Contemporània 2022

La companyia de dansa D’ones, formada per les intèrprets Mariona Moranta Palmer i Astrid Schwegler Castañer, per una banda, i les ballerines Maya Triay i Mariona Jaume, per l'altra, comparteixen el segon premi del Certamen de Dansa Contemporània 2022 del Programa Cultural Art Jove, la final de la qual ha organitzat aquest dissabte a Sant Lluís, Menorca, la Conselleria d’Afers Socials i Esports a través de l’Institut Balear de la Joventut (IBJOVE). Ambdues companyies rebran 500 euros cadascuna en metàl·lic i, a més, 3.000 euros es destinaran per pagar les seves respectives actuacions (750 euros per cada actuació). 

El jurat ha decidit, per majoria, deixar desert el primer premi en la final que ha comptat amb l’assistència de la directora general d’Infància, Joventut i Famílies, Marta Carrió, i amb l’actuació, a més, de Fiblada, segon premi del certamen de Creació Teatral Jove d'Art Jove 2021.

El primer premi estava dotat amb 2.000 euros en metàl·lic i 2.000 euros més en concepte de pagament per una actuació a Fira B! del 2023 i al Teatre Principal de Palma, en el marc del Festival Palma amb la Dansa del 2023.

El jurat del certamen ha estat presidit per Virgínia Seguí, programadora de la sala Albert Camus i, com a vocals, Catalina Carrasco, ballarina i coreògrafa; Elisenda Farré, tècnica de l’Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) i Mireia Sans, coreògrafa, guanyadora del certamen de Dansa Contemporània del programa cultural Art Jove 2018, i com a secretària, Natàlia Rabassa, coordinadora d’Art Jove.

El Programa Cultural Art Jove disposa enguany de 50.0000 euros en premis en vuit certàmens: Arts Visuals; Còmic; Dansa Contemporània; Curtmetratges; Relat Breu; Música per a Joves Intèrprets, en la modalitat de Grups de Cambra; Disseny de Moda i Disseny de Producte.