vuelve

Detalle de la noticia

Imatge 5340439

La Biblioteca Can Sales, gestionada per la Direcció General de Cultura, acollirà el festival literari Palma Fantàstica

La segona edició del festival de literatura i altres gèneres fantàstics se celebrarà a la Biblioteca Can Sales entre el 6 i el 8 d’octubre

El Palma Fantàstica, un festival de literatura i altres gèneres fantàstics, se celebrarà entre el 6 i el 8 d’octubre a la Biblioteca Pública de Palma Can Sales, gestionada per la Direcció General de Cultura de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura.

Com a activitat preparatòria, l’escriptor de fantasia Mano de Mithril, un dels organitzadors del festival, ha convocat un concurs de microrelats. El concurs s’adreça a participants de totes les edats que tenguin un compte d’Instagram. Els relats han de ser originals, tenir una extensió màxima de 250 paraules i publicar-se a la xarxa social entre l’1 i el 19 d’agost. Cal esmentar @palmafantastica i utilitzar l’etiqueta #MiReinoPorUnaPluma. El relat ha d’incloure dues criatures de fantasia qualssevol, per exemple: elfs, centaures, hidres, vampirs, orcs, dracs, gnoms o altres.

El jurat està compost per Mano de Mithril i membres del Gremi de Llibreters de Mallorca, Leticia Suárez i Adrià Morell. S’escolliran els dos finalistes segons criteris d’estètica, qualitat literària i originalitat. La selecció dels microrelats es comunicarà als autors a través dels comptes d’Instagram, i els relats es llegiran en directe durant el festival literari.

Premis

Tots els participants guanyaran una subscripció gratuïta de tres mesos a la revista digital de fantasia, terror i ciència-ficció Tentacle Pulp, per a dispositius Android compatibles. Hi haurà dos finalistes i el guanyador es revelarà en directe durant el festival Palma Fantàstica.

Primer guanyador o guanyadora:

• Correcció professional d’un relat de fins a cinc pàgines (o primer capítol d’un llibre) a càrrec d’Arkana (@arkanantigua) o Alicia Moll (@entrelineasvalencia).

• Traducció d’un relat de fins a cinc pàgines a l’italià a càrrec de Sabrina Pino i Marcela Ivonne.

• Publicació d’un relat al web https://romasantiago.com/.

• Publicació d’un relat a la revista digital Tentacle Pulp.

Segon guanyador o guanyadora:

• Correcció professional d’un relat de fins a cinc pàgines (o primer capítol d’un llibre) a càrrec d’Arkana (@arkanantigua) o Alicia Moll (@entrelineasvalencia).

• Lot de llibres.

La primera edició del Palma Fantàstica es va celebrar a l’octubre de 2021 i va tenir com a convidats destacats l’escriptora Concha Perea, creadora del magnífic món de fantasia steampunk TerraLinde (La corte de los espejos i La última primavera), i l’escriptor Vicente García (El libro de Sarah i Apocalipsis Island). El festival va tenir una durada de tres dies, plens d’activitats: conferències, presentacions de llibres, tallers d’escriptura i cinefòrums.