torna

Detall de la notícia

Imatge 5334227

El Govern destinarà 45 mil euros per a cada aula de 2-3 anys de la xarxa pública i de la complementària per garantir la gratuïtat l'escolarització

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, acompanyat de la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández, s’han reunit amb representants dels ajuntaments i dels consells insulars de totes les Illes per tal d’explicar alguns aspectes de la mesura de gratuïtat per a l’alumnat de 2-3 anys que el curs 2022-23 estarà matriculat a les escoletes públiques i de la xarxa complementària.

També s’ha anunciat l’increment de la dotació prevista inicialment per cada aula de 2-3 anys que passa de 36.000 euros a 45.000 euros tant a les escoletes públiques com a les de la xarxa complementària. El conseller Martí March ha valorat molt positivament la reunió i ha agraït el tarannà dels ajuntaments i dels consells, assenyalant que “cada un té les seves peculiaritats i ja hem quedat que anirem treballant cada cas concret”. March ha destacat que “aquest increment de dotació, així com moltes de les accions que hem fet fins ara, mostren que el nostre compromís amb aquesta etapa és evident i que estam parlant d’inversions reals que permeten avançar cap a la gratuïtat de l’educació 0-3 d’una manera clara i amb un compromís real”.

En el decurs de la reunió d’avui s’ha respost als dubtes plantejats aquests dies per part dels municipis amb escoleta. Entre d’altres s’ha explicat que pròximament s’aprovarà un Decret Llei que permetrà als ajuntaments deixar de cobrar a les famílies la despesa corresponent a les 4 hores educatives de 2-3 anys a partir de setembre ja que seran cobertes per la Conselleria. Això assimila les aules de 2-3 anys, per exemple, a les de primària, en les que la Conselleria cobreix també les hores educatives d’aquesta etapa, que són 5. Fora de les 4 hores dels 2-3 anys queden, per exemple, l’escola matinera, el menjador i les extraescolars, tal i com succeeix a primària.

A la reunió s’ha explicat que la despesa assumida per part del Govern cobreix 250 euros per alumne durant 10 mesos, excloent juliol i agost, com en la resta d’etapes educatives. També s’ha explicat que es mantenen els ajuts de menjador i d’escolarització, els ajuntaments poden continuar aplicant els seus bons escolars i s’han de mantenir les aules obertes al menys 5 mesos l’any.

Per altra banda, s’ha recordat que s’incrementen també els mòduls destinats a 0-1 i 1-2 que passen de 7.000 a 10.000 euros a les escoletes públiques i es passa de 2.000 a 5.000 euros a les escoletes de la xarxa complementària.

Aquesta setmana també ha tengut lloc una reunió explicativa amb els representants de la xarxa complementària.