torna

Detall de la notícia

Imatge 5324475

De la Concha destaca a Biofach la importància del suport al sector ecològic per incorporar més joves al camp

La consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, ha visitat avui l'estand 'Bio Illes Balears' i les empreses del sector de l'alimentació ecològica de les Illes a la fira Biofach 2022, la més important d'aquest sector a nivell mundial. La conselleria ha col·laborat amb l'Associació de Productors d'Agricultura Ecològica de Mallorca (APAEMA), la Cambra de Comerç de Mallorca i l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), en la confecció de l'estand que ha acollit les empreses per tal de promocionar els seus productes en aquesta fira, que enguany es celebra a Nüremberg.

La delegació balear ha estat formada també pel director general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, Aram Ortega, i persones representants d'APAEMA i les sis empreses productores presents: Es Garrover de Mallorca, Fet a Sóller, Olíric, Morvedra, Flor de Sal i Granola sense Nom. Tothom ha coincidit en valorar com a "gran encert" el fet d'estar presents a Biofach 2022 "per a la promoció i difusió del nostre producte ecològic, que cada any guanya més pes dins l'activitat econòmica i les vendes del sector primari", i han agraït el suport públic per ser-hi.

La consellera De la Concha ha destacat que des del seu departament estan donant suport "d'una manera molt ferma tota la producció ecològica" amb "més ajudes que mai" i que al 2023 les volen incrementar encara més, passant dels 2'2 milions d'euros anuals actuals fins als 3,1. També s'ha mostrat molt satisfeta pel seu creixement en els darrers anys: "L'any 2021, dels 101 joves que ens van demanar l'ajuda per la incorporació al sector, més de la meitat, 54, eren d'ecològic", ha apuntat. De la Concha ha afegit que "és un sector que té moltíssim de futur i que cada vegada té més demanda", i que és molt important "de cara a la diversificació econòmica que necessiten les Balears, per donar treball i per a incorporar més joves". 

Per la seva part, el director general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, Aram Ortega, ha valorat com a "gran èxit" el suport de la conselleria a la presència de les empreses de productes ecològics a Biofach perquè "se'ls obre una enorme finestra de promoció", i ha recordat que "de cada vegada més és fa evident que els consumidors cerquen la producció ecològica" i que com a conselleria "estem molt satisfets d'haver estat aquí amb el nostre sector ecològic i esperem repetir l'any que ve", ha conclòs. Per últim, el vicepresident del Govern i president de l'IDI, Juan Pedro Yllanes, ha indicat que la presència a fires internacionals "és vital per al nostre comerç" i que la innovació en el sector primari "rebrà tot el suport d'aquest Govern".