torna

Detall de la notícia

Imatge 5317077

Francina Armengol defineix el nou IES del Centre de Tecnificació Esportiva Illes Balears com una «joia» per «compatibilitzar l'esport d'elit amb estudis de qualitat»

La presidenta del Govern i els consellers Fina Santiago i Martí March visiten les obres

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada dels consellers d’Afers Socials i Esports i d’Educació i Formació Professional, Fina Santiago i Martí March, ha visitat avui les obres de construcció del nou aulari del Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears, que continuen a bon ritme vuit mesos després d’haver-se iniciat, el novembre de 2021.

Aquestes obres tenen un pressupost de 4,2 milions d’euros, que aporten les dues conselleries a parts iguals, i el termini d’execució és de 12 mesos.

Durant la visita, Francina Armengol ha definit el centre com una «joia» que ha permès «tenir un nivell d’esport d’elit molt important a la nostra Comunitat Autònoma». La presidenta del Govern ha afirmat que «tenim uns grans esportistes que mereixen poder compatibilitzar l’esport amb estudis de qualitat amb millors infraestructures i millors condicions», motiu pel qual es va fer «un plantejament de millora tant de les instal·lacions esportives com de la part acadèmica, amb l’aulari».

El nou IES CTEIB respon a la necessitat de fer compatible un ensenyament públic de qualitat amb les ràtios adequades i unes instal·lacions i uns espais apropiats. Així, el nou aulari es construeix en un edifici independent dins el solar del CTEIB, fet que facilitarà que els esportistes dels programes de tecnificació puguin compatibilitzar l’activitat esportiva amb la formació acadèmica, amb una organització dels estudis flexible i específicament dissenyada per afavorir aquesta compatibilitat.

El projecte, dissenyat pel gabinet d’arquitectes de Marratxí integrat per Santiago Fiol i Petra Mut, és un edifici en forma de L que disposarà de soterrani i tres plantes que ocuparan 1.239 m2. L‘entrada principal serà per una petita plaça de la Gran Via Asima, del polígon de Son Castelló, per facilitar l’accés als estudiants i als professors. A la primera planta és on s’ubicaran les aules d’activitats fisicoesportives, les aules d’ensenyament secundari obligatori i la biblioteca. A la segona planta hi haurà les aules de batxillerat.

L’IES CTEIB té actualment 667 alumnes, dels quals 219 cursen ESO i batxillerat, 149 cicles formatius i 299 ensenyaments esportius de règim especial.

A la visita també hi han participat el director general d’Esports, Carles Gonyalons; la directora del IES CTEIB, Sonia Gabaldón, i el gerent de la Fundació per a l’Esport Balear, Pere Joan March; així com una representació de l’equip d’arquitectes que ha dissenyat el projecte i de l’empresa adjudicatària de les obres