torna

Detall de la notícia

Imatge 5316699

El Govern destina 77.805 euros a ajudes de desplaçament per a universitaris de Menorca

La Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura destinarà enguany 77.805 euros en ajudes de desplaçament per a universitaris de Menorca, quantitat establerta amb criteris poblacionals. El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, i la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, han signat avui un conveni segons el qual el Govern de les Illes Balears transfereix a la institució insular una quantitat establerta amb criteris poblacionals per gestionar aquestes ajudes dirigides a alumnat amb domicili familiar a Menorca que cursi estudis universitaris a la Unió Europea durant l’any acadèmic 2021-2022.

Aquests ajuts, amb un màxim de 600 euros per alumne, serveixen per compensar la insularitat en matèria educativa i, especialment, les necessitats de l’alumnat que ha de cursar estudis universitaris no impartits al territori de les Illes Balears i també la doble insularitat que han de suportar els alumnes de Menorca.

El conseller Miquel Company ha explicat que aquestes ajudes obeeixen a la «voluntat i compromís del Govern de descentralització per pal·liar el desequilibri generat per la doble insularitat i per garantir el desplaçament dels estudiants de les Illes». El Govern continua amb la «seva política d’ajudes econòmiques per a l’alumnat universitari de les Illes Balears per afavorir també la qualitat, la competència i l'excel·lència en el rendiment acadèmic de la comunitat universitària»·, ha afegit el conseller.

La presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, ha manifestat que «precisament la voluntat de les administracions és seguir mantenint canals de coordinació perquè els i les joves de Menorca puguin estudiar fora de Menorca en igualtat de condicions i d'oportunitats. Des del Consell Insular sempre vetllarem perquè els menorquins i menorquines puguin desenvolupar el seu projecte de vida amb les màximes garanties d'equitat i progrés que mereixen».

Els requisits de l’alumnat per beneficiar-se d'aquestes ajudes, segons estableix el conveni signat avui, són tenir veïnatge administratiu a l’illa de Menorca, cursar 42 crèdits o més d’una única titulació universitària oficial de grau o màster, a qualsevol universitat de la Unió Europea (UE-27) durant l’any acadèmic 2021-2022 que no sigui impartida a les Illes Balears o de la qual no hagin obtingut plaça. Els terminis per sol·licitar els ajuts, que publicarà el Consell de Menorca, acaba el 31 d’octubre i han d’estar concedides abans del 31 de març de 2023.