torna

Detall de la notícia

Imatge 5316432

Balears torna a liderar les vendes del comerç al detall i lidera la creació d'ocupació en el sector

Les dades registrades per la comunitat autònoma multipliquen quasi per deu la mitjana nacional en vendes

Segons les dades publicades aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), Balears és la comunitat autònoma que registra el major augment de venda del comerç al detall en el mes de juny, amb un augment del 9,8 %. És el major augment a nivell estatal, l’índex del qual se situa en el 0,2 %.

A més, la comunitat autònoma lidera la creació d’ocupació en el sector i registra el major índex de variació de l’ocupació en comerç al detall amb un augment del 8,2 % el juny, així com una pujada del 6 % en el que va d’any.

Són uns resultats que la Direcció General de Comerç del Govern valora com a «molt positius». «Aquestes dades reforcen la tendència que va començar el mes de maig. Ens reafirmen en la importància que el sector del comerç al detall té per a les Illes Balears, sobretot en la temporada alta».

«Aquestes dades reafirmen la recuperació del sector. La senda és més que positiva, portem dos mesos consecutius essent líders en la recuperació de l’àmbit del comerç al detall. El Govern celebra aquestes dades, ja que reafirmen la necessitat d’apostar per sectors productius que continuin amb la diversificació econòmica », ha destacat el vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes.

El comerç al detall a les Illes Balears és el primer ocupador no estacional de la comunitat autònoma, i dona treball a més de 62.000 persones.

Enllaços