torna

Detall de la notícia

Imatge 5296006

El Govern cedeix a l'Ajuntament d'Eivissa dos habitatges més per fer front a situacions d'emergència social

Descàrrega d'imatges

El conseller Josep Marí i el batle Rafael Ruiz han signat avui la modificació del conveni de col·laboració vigent

L’any 2020, l’Ajuntament d’Eivissa i l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI) signaven un conveni de col·laboració a través del qual l’IBAVI cedia a l’Ajuntament tres habitatges a Eivissa amb la finalitat de cobrir les necessitats d’allotjament del municipi, especialment en aquelles situacions puntuals d’emergència social i que requereixen disposar d’un habitatge de forma immediata.

Avui, el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, i el batle de l’Ajuntament d’Eivissa, Rafael Ruiz, han modificat el conveni per incloure la cessió de dos habitatges més per part de l’IBAVI, amb la voluntat de continuar contribuint a fer front a l’emergència residencial del municipi d’Eivissa. A l'acte ha assistit també la directora gerent de l'IBAVI, Olvido Terrassa. 

El conseller Marí ha manifestat la voluntat del Govern de posar damunt la taula tots els recursos possibles per ajudar els municipis a donar una resposta davant les necessitats urgents d’habitatge que tenen. I ha afegit: «L’Ajuntament ens ha manifestat la necessitat de disposar de dos habitatges més per poder continuar fent front a situacions d’emergència social i des del Govern demostram amb aquesta nova cessió que mantenim la voluntat de continuar treballant conjuntament davant la greu situació que vivim d’accés a l’habitatge en el conjunt de les Illes Balears, i a Eivissa especialment, on des del 2020 mantenim oberta aquesta línia de col·laboració, i on, també, hem apostat per fer créixer el parc públic d’habitatge de lloguer».

Per la seva banda, el batle Rafael Ruiz ha explicat: «Amb la incorporació d'aquests nous dos pisos a la xarxa d'habitatges destinats a persones vulnerables i, juntament amb les quinze places del nou Servei d'Acollida Municipal, hem triplicat gairebé les places des de l'arribada del Govern progressista a la institució municipal. Aquesta nova col·laboració amb l'IBAVI no fa més que enfortir els nostres serveis municipals que tenen l'objectiu de poder atendre persones que ho necessiten per tal de donar-los una oportunitat vital».

Els dos habitatges que cedeix avui l’IBAVI a l’Ajuntament d’Eivissa se sumen als tres que ja ha gestionat l’entitat municipal des del 2020. Tots dos disposen de dos dormitoris i una superfície de 58,26 m² i 64,53 m², respectivament.

L’IBAVI cedeix la gestió i administració dels habitatges a l’Ajuntament d’Eivissa, el qual abonarà, en total, una quantitat mensual de 532,96 €. L’Ajuntament també pagarà les despeses comunitàries, els costs dels serveis i subministraments, els imposts, les taxes o les contribucions.