torna

Detall de la notícia

Imatge 5275138

El CIFP Pau Casesnoves presenta les actuacions i activitats realitzades dins el marc de l'aula d'emprenedoria del centre

El CIFP Pau Casesnoves (Inca) va acollir el passat divendres, 25 de juny, un acte de presentació de les actuacions i activitats realitzades dins el marc de l’aula d’emprenedoria, aula que té com a lema “Passió i il·lusió per l’emprenedoria!” i que fa dos anys que funciona sota la coordinació de Margalida Villalonga. A la presentació hi varen assistir el director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos; membres de la comunitat educativa del CIFP Pau Casesnoves, així com també representants del Centre de Formació, Innovació i Desenvolupament de Formació Professional de les Illes Balears (CInFP-IB).

Després que la coordinadora de l’aula donàs a conèixer les actuacions i activitats dutes a terme al llarg d’aquests dos anys de projecte, es va projectar un vídeo elaborat per alumnes del centre en què es feia un resum de tot el que s’havia fet a l’aula d’emprenedoria. A més, tres alumnes de grau mitjà explicaren la seva idea de negoci, una idea que el proper curs escolar serà analitzada per conèixer-ne la viabilitat. Per altra banda, també es va explicar com uns altres alumnes de grau mitjà de diferents famílies professionals tenen previst crear una cooperativa de treball associat el proper curs escolar. Finalment, s’ha de remarcar el fet que quatre exalumnes han utilitzat el servei d’assessorament de l’aula d’emprenedoria i que actualment ja han creat la seva microoempresa. En aquest sentit, dos d’aquests projectes d’empresa estan relacionats amb la família professional d’Electricitat, un altre amb la de Transport i manteniment de vehicles i el restant amb la d’Informàtica i comunicacions.

19 aules d’emprenedoria

Les aules d’emprenedoria tenen com a objectiu facilitar als alumnes els instruments necessaris per a la constitució de microempreses amb la finalitat de promoure l’autoocupació com a alternativa al treball per compte d’altri i fent-ho de forma responsable socialment i èticament. Cal remarcar que la idea és que els alumnes proposin una idea de negoci i que després trobin els recursos necessaris per posar-la en marxa, sempre comptant amb el suport d’un tutor assessor i d’un espai físic dotat d’equipaments informàtics. Els usuaris d’aquestes aules poden ser alumnes que estudien diferents cicles formatius, però també estan obertes a antics alumnes al llarg dels 3 anys següents a la finalització dels seus estudis de cicles formatius.

La relació dels 19 centres educatius de les Illes Balears que ja disposen d’una aula d’emprenedoria és la següent: CIFP Joan Taix (sa Pobla), CIFP Juníper Serra (Palma), CIFP Pau Casesnoves (Inca), CIFP Francesc de Borja Moll (Palma), CIFP Can Marines (Santa Eulària del Riu), CIFP Son Llebre (es Pla de na Tesa, Marratxí), CIFP Nauticopesquera (Palma), IES Politècnic (Palma), IES Maria Àngels Cardona (Ciutadella), IES Calvià, IES Felanitx, IES Isidor Macabich (Eivissa), IES Llucmajor, IES Marc Ferrer (Formentera), IES Sa Blanca Dona (Eivissa), IES Manacor, IES Santa Margalida, IES Josep Miquel i Guàrdia (Alaior) i IES Albuhaira (Muro). 

Les aules d’emprenedoria estan finançades pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.