torna

Detall de la notícia

Imatge 5262144

La promoció de l'IBAVI Life Reusing Posidònia rep un guardó en la vuitena edició dels Premis d'Arquitectura d'Eivissa i Formentera 2016-2020

Descàrrega d'imatges

 

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí Ribas, ha lliurat la distinció al arquitecte de l’IBAVI, Carles Oliver

Durant l'entrega de guardons celebrada ahir 10 de juny a Eivissa, el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí Ribas, ha lliurat la distinció a l'arquitecte de l’IBAVI, Carles Oliver que ha manifestat « que amb Reusing Posidonia es va desenvolupar una línia de recerca basada en el decreixement del consum de recursos i el creixement de confort. Gràcies als resultats d'aquesta experiència d'aïllament amb posidònia, s'ha pogut aplicar en altres projectes de Palma, Santa Eugènia, Eivissa i La Ribera»

El projecte Life Reusing Posidònia de catorze habitatges de protecció pública en Sant Ferran (Formentera), dels arquitectes de l'Institut Balear d'Habitatge (IBAVI) Carles Oliver Barceló, Antonio Martín Procopio, Xim Moyá Costa, Alfonso Reina Ferragut i Maria Antònia Garcías Roig, ha guanyat el premi a la millor obra d'arquitectura i menció en la categoria de residencial col·lectiu en els Premis d’Arquitectura d'Eivissa i Formentera 2016-2020.

La demarcació d'Eivissa i Formentera del Col·legi d'Arquitectes ha informat que el jurat va valorar tant que és una obra construïda en un entorn urbà consolidat per l'edificació i, per tant, lligada a un model sostenible d'implantació en el territori, com que ha estat promoguda per una Administració pública compromesa en la correcció de les mancances educatives i d'habitatge generades per un mercat lliure contaminat greument per l'afluència de capitals forans.

El Life Reusing Posidònia és un projecte de canvi climàtic promogut per l'IBAVI i la Direcció General d'Energia i Canvi Climàtic, finançat pel programa LIFE+ per a la conservació de la naturalesa, que té com a objectiu demostrar la viabilitat d'utilitzar sistemes constructius que redueixen els efectes col·laterals dels models productius actuals. A més de dissenyar un edifici de consum gairebé nul, s'ha prioritzat la utilització de materials ecològics i locals, com els productes artesans propis de l'arquitectura tradicional: fusta, calç, marès o ceràmica cuita amb clovella d'ametla i altres restes de fusta.

Aquest projecte ha estat reconegut en diverses categories per institucions d'àmbit nacional i internacional: Premi Life Mediambient 2021, Premi Arquitectura Espanyola CSCAE 2019, seleccionat Premi Europeu Mies 2019, Premi Biennal d’Arquitectura Espanyola 2018 XIV BEAU, finalista Biennal d’Arquitectura Iberoamericana XI BIAU 2019, Premi FAD d'Arquitectura 2018, Premi FAD Opinió d'Arquitectura 2018, accèssit Premis AVS 2018, XI Premi NAN 2017, guanyador nacional en la categoria baix carboni Green Solutions Awards 2017, guanyador del Premi Opinió Concurs de Bioconstrucció de BaM!2017, finalista Premi Bioconstrucció BaM!2012 i finalista Premi Endesa 2012.