torna

Detall de la notícia

Imatge 5260802

SFM ajudica les obres del nou baixador ferroviari d'Inca

El Consell d’Administració de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) ha adjudicat la construcció del nou baixador del’Hospital Comarcal d’Inca.

El concurs, al qual s’han presentat tres empreses, s’ha resolt a favor de COMSA, S.A.U, que serà la que construirà aquesta nova infraestructura per un import de 2.372.896,78 €, IVA exclòs. El termini d’execució estimat de les obres és de 7 mesos. Ara, l’empresa ha de lliurar la documentació exigida com a adjudicatari.

Aquesta nova infraestructura té per objectiu facilitar l’accés en tren a l’Hospital Comarcal d’Inca dels residents als municipis de la comarca; i, de l’altra, fer possible que els veïns d’Inca que resideixen a les zones més properes a la ronda tenguin un accés al tren més a prop de casa seva que l’estació.

El projecte

El baixador està ubicat entre les instal·lacions esportives del CE Constància i La Salle i disposarà de dues andanes, de 85 metres de longitud i 4 d'amplària. Es tracta d'un conjunt arquitectònic funcional, eficient i totalment accessible, cobert amb una marquesina de protecció sobre andanes.

Disposarà, així mateix, d’un pas inferior entre andanes (de 9,30 metres) també cobert i que compleix igualment tots els criteris d'accessibilitat vigents.

La nova infraestructura inclou dos accessos per als vianants, un per als usuaris de l'Hospital Comarcal (per entrar al baixador o sortir-ne per la part superior) i un altre secundari per als vianants que accedeixin des de la carretera Palma-Alcúdia (per la part inferior). El projecte preveu un aparcament de 25 places en dos espais.