torna

Detall de la notícia

Imatge 5230289

Els nous currículums de secundària i batxillerat centren la Mesa Sectorial d'Educació

\Es continua treballant en la seva aprovació definitiva i ja s’han acceptat més de 140 al·legacions al projecte

La Mesa Sectorial d’Educació ha tractat aquest matí l’esborrany dels nous currículums d’educació secundària i batxillerat. En el decurs de la reunió, el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, ha fet un repàs del procés d’elaboració dels nous currículums i ha explicat que el procés de tramitació encara està obert tot que ja s’han incorporat més de 140 al·legacions i encara es continua treballant.

Actualment la Conselleria d’Educació i Formació Professional ja ha publicat tots els esborranys de currículums des d’infantil a batxillerat. Cal recordar que aquesta normativa es deriva de l’aplicació de la LOMLOE que estableix que el proper curs 2022/23 s’han d’iniciar els nous currículums a l’educació infantil i en els cursos senars de l’educació primària, ESO, batxillerat i cicles formatius de grau bàsic.

Morante ha valorat positivament la reunió i ha definit com a constructives les aportacions dels sindicats educatius, que s’estudiaran. Respecte a la preocupació mostrada pels agents socials de cara a la implantació dels nous currículums per part dels centres, el director general de Planificació, Ordenació i Centres ha destacat que és cert que el temps és molt juts però s’arribarà a temps. Al que ha afegit que la Conselleria està fent feina des de molt abans de la seva publicació i els centres ja tenen les orientacions amb les que estan treballant. A més de recordar que ja s’han publicat tot una sèrie de supòsits, situacions d’aprenentatge i s’estan fent formacions des del passat mes de març i continuaran fins a final de curs i al llarg del curs que ve. 

Conselleria i sindicats coincideixen amb els objectius d’aquest canvi curricular i la necessitat de fer-lo per modernitzar el sistema educatiu.