torna

Detall de la notícia

Imatge 5225014

Més de 4.000 persones han visitat l'exposició sobre closques d'ou d'estruç del MAEF

\ El museu ha organitzat una visita guiada aquest divendres amb Helena Jiménez Barrero, comissària de l’exposició

\ La mostra, que també compta amb altres materials d’època púnica, es clausura aquest diumenge

Més de 4.000 persones han visitat l'exposició temporal "Principi vital: closques d'ou d'estruç a Eivissa" del Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera (MAEF) que es clausurarà aquest diumenge 8 de maig a la seu del Puig des Molins.

L'exposició permet reflexionar sobre uns dels materials més genuïns de les col·leccions del MAEF, les closques d'ou d'estruç fenicipúniques. A més, el públic pot gaudir d'una selecció de materials d'època púnica com a elements de joieria i amulets, terracotes, recipients ceràmics, o ascs, entre d’altres, vinculats simbòlicament o iconogràficament amb les closques d'ou d'estruç. Però la mostra ofereix, sobretot, la possibilitat d'aproximar-se al procés laboriós de remuntatge, manufactura i decoració d'aquests elements tan singulars, gràcies també als estudis i treball preparatori dels especialistes Juan Antonio Martín Ruiz (Universitat de València), Luis Alberto Ruiz Cabrero (Universitat Complutense de Madrid) i María Luisa Ramos Sainz (Universitat de Cantàbria).

La col·laboració ha fructificat en un catàleg en tres idiomes i en un cicle de conferències que va comptar també amb una jornada de portes obertes al Laboratori de Conservació i Restauració del MAEF.

El divendres 6 de maig, a les 18 hores, el MAEF ha organitzat una visita guiada a l'exposició de la mà de la restauradora i comissària de l'exposició, Helena Jiménez Barrero, com a colofó i amb motiu de la clausura d’aquesta. No cal reservar plaça.

La sala d'exposicions temporals del MAEF es prepara ja per acollir la propera exposició que està previst que obri les portes al públic el 18 de maig, amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus.