torna

Detall de la notícia

Imatge 5219674

Martí March ha presentat el procés de desenvolupament de la Llei d'Educació de Balears a la mesa sectorial

Acordada la creació d’un grup de treball entre Conselleria i sindicats sobre la carrera professional dels docents

S’ha previst fer feina conjunta amb la UIB per adaptar la formació inicial del professorat als nous reptes educatius

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, ha participat avui a la reunió extraordinària de la mesa sectorial d’Educació.

Des de la Conselleria s’ha explicat el procés de desenvolupament de la Llei d’Educació i tota la normativa que s’haurà de desplegar a partir de l’aprovació de la LEIB. Ja hi ha algunes normatives avançades com el decret de currículums, el de l’ensenyament concertat o el del Reglament Orgànic de Centres i d’altres que  ja compten amb un esborrany que aviat es podrà tractar amb la comunitat educativa com els decrets de transport o d’inclusió educativa.

March ha explicat que “ens hem compromès en aquelles normatives i decrets que afecten l’àmbit dels sindicats de la pública a fer reunions bilaterals i meses especifiques per a que hi hagi el màxim consens possible”.

Per altra banda, a la reunió de la mesa s’ha tractat les 24 propostes de reforma per a la millora de la professió docent del Ministeri d'Educació i Formació Professional i que es deriven de l’aprovació de la LOMLOE. Aquestes propostes s’agrupen en torn a cinc grans àmbits: formació inicial, formació permanent, accés a la professió docent, especialitats i desenvolupament professional.

En aquest sentit, el conseller ha explicat que està prevista una reunió demà mateix amb la UIB per tractar sobre la formació inicial dels docents.

Finalment, també s’ha concretat la creació d’un grup de treball per posar les bases d’un possible acord entre els sindicats i la Conselleria sobre com ha de ser la carrera professional docent.