torna

Detall de la notícia

Imatge 5215696

La presidenta Armengol i el conseller March inauguren l'ampliació del CEIP integrat de música Simó Ballester de Manacor

Armengol: Els recursos més ben invertits són aquells que es destinen a l’educació

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada del conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, ha inaugurat avui a Manacor l’ampliació del centre integrat d’infantil i primària amb estudis elementals de música, CEIPIEEM Simó Ballester.

Aquestes obres han suposat l’adequació de l’edifici dels Sementals per a ús docent. L’edifici s’ha integrat a l’escola actual, amb les adaptacions necessàries per dur a terme l’activitat com a centre integrat de música, i l’ampliació dels espais exteriors per destinar-los a pati escolar. El projecte ha implicat una inversió de 2.36.568 €, que inclouen l’abonament de 666.995 € a l’Ajuntament de Manacor per a la cessió d’ús de l’edifici, 1.628.613 € per a les obres d’ampliació i 30.960 € per a la dotació de mobiliari.

La presidenta ha destacat que la incorporació dels estudis elementals de música fan d’aquest un “centre referent i d’excel·lència”, amb un “projecte pedagògic diferent, nou i que crea oportunitats per als nins i nines”. Armengol ha mostrat el compromís del Govern de continuar apostant pel projecte. “Els recursos més ben invertits són aquells que es destinen a l’educació”, ha afegit la presidenta, per recordar que durant els darrers set anys la inversió del Govern en educació ha sigut “molt intensa” i que les dades educatives són de cada vegada millors “gràcies sobretot als professors i professores” i a tota la comunitat educativa d’aquestes Illes.

Martí March ha agraït la paciència de famílies i docents i els ha felicitat per la feina que han duit a terme aquests anys. «Des del Govern decidírem apostar per aquesta escola amb la implantació dels estudis elementals de música i heu fet una feina excel·lent que ara es completarà amb unes instal·lacions adequades per a aquests estudis. Actualment només hi ha dos centres públics a les Balears que ofereixin ensenyaments integrats de música i un és el Simó Ballester».

El CEIPIEEM Simó Ballester

El CEIPIEEM  Simó Ballester és un centre de dues línies d’educació infantil i primària amb 345 alumnes. Des del curs 2016-2017 ofereix el segon cicle d’educació infantil (de 3 a 5 anys) i ha incorporat un programa integrat d’educació musical des de l’educació infantil (a partir de 3 anys). El fet de ser un centre integrat de música implica que el centre imparteix els ensenyaments generals conjuntament amb els ensenyaments elementals de l’especialitat de música. Actualment és un dels dos centres públics de les Balears que ofereix aquest ensenyament integrat de música.

Aquesta especialització comporta una dotació addicional de professorat de música de primària i de professorat del cos de música i arts escèniques, que el curs 2021-2022 ha suposat una despesa de 261.000 €. Aquesta dotació s’incrementarà de curs en curs fins al curs 2024-2025, en el qual es completarà la implantació dels estudis de música. Un cop estiguin completament implantats, el nombre de professors addicionals del cos de música i arts escèniques serà de 15 professors a jornada completa, fet que suposarà una inversió de 720.000 € anuals.

Reforma integral de l’antic edifici dels Sementals

Amb aquesta ampliació, a la planta baixa de l’edifici dels Sementals subiquen les estances destinades a l’escola infantil: 6 aules, 2 sales de psicomotricitat, els banys d’alumnes i de personal, a més de dues estances auxiliars. A més, hi ha una zona de vestíbul d’accés per a les estances situades a la primera planta.

La primera planta està destinada a l’activitat musical i compta amb aules d’assaig individual, sala de professors, banys, magatzem, recinte per a instal·lacions i l’ascensor que comunica els tres nivells de l’edifici. A més, a la façana del carrer de Lepant se situen dues aules d’estudis no instrumentals, una estança que té ús de fonoteca, videoteca i biblioteca i una sala destinada a usos polivalents.

Pel que fa al soterrani, tindrà l’ús principal d’aparcament.

Aquesta actuació està finançada pel fons REACT-UE  (Ajuts a la recuperació per a la cohesió i els territoris d’Europa) en el marc del PO FEDER 2014-2020 de les Illes Balears com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de la COVID-19.

Pla d’Infraestructures

Des de l’any 2016, el Govern ha actuat a tots els centres educatius del municipi, amb obres que han suposat una inversió de més de 8 milions d’euros. En el conjunt de les Illes Balears, des de setembre de 2015, s’han invertit 100 milions d’euros en 1.797 actuacions al 90 % dels centres educatius.

L’ampliació del Simó Ballester està inclosa en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023. Actualment ja s’està treballant en el Pla d’Infraestructures 2023-2027.

La visita d’avui ha comptat amb l’assistència del batle de Manacor, Miquel Oliver, i representants de la comunitat educativa i de la corporació municipal. A més a més, els alumnes de primer d’Ensenyament Elemental de Música han ofert dues actuacions musicals.