torna

Detall de la notícia

Imatge 5193290

Es posa en marxa EinaSalut, plataforma digital revolucionària per millorar la salut individual i col·lectiva de la població

La Conselleria de Salut i Consum ha posat en marxa EinaSalut, plataforma digital revolucionària dirigida a millorar la salut individual i col·lectiva de la població balear. Així ho ha explicat avui la consellera Patricia Gómez durant la presentació d’aquest projecte de compra pública innovadora impulsat per la Direcció General de Salut Pública i Participació i en el qual s’han invertit prop de 530.000 euros, finançats al 50 % pels fons FEDER.

La Conselleria ha presentat avui a les associacions de pacients de les Illes Balears i als participants en el Programa del Pacient Actiu aquest instrument interactiu de treball dirigit a persones sanes o amb alguna malaltia, a institucions, a centres educatius  i a empreses. Durant la presentació han acompanyat la consellera la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Antònia Font; la cap del Servei de Promoció de la Salut, Elena Cabeza; la responsable de l’Observatori del Pacient, Rosa Duro, i la responsable del Programa del Pacient Actiu, Llucia Moreno.

Gómez ha explicat que EinaSalut no es una pàgina web d’informació sobre salut. «És molt més que això. És una màquina interactiva per treballar», ha remarcat.

En aquest sentit, la consellera ha informat que EinaSalut és, d’una banda, un instrument perquè ciutadans individuals, sans o amb malalties, puguin avaluar el seu estat de salut física i emocional, saber com poden millorar a través d’accions progressives i avaluar-ne els resultats.

De l’altra –ha afegit- és un instrument de feina col·lectiu perquè institucions, centres educatius, empreses i associacions puguin engegar, seguir i avaluar els seus projectes vinculats a la promoció de la salut.

A més –ha assenyalat- és un motor de recopilació de dades massives. Les dades que es recopilen a partir dels qüestionaris que emplenen els usuaris, vinculats a un codi postal, es poden processar i creuar amb altres fonts d’informació, com la de l’INE, per tal de conèixer amb més precisió l’estat de salut de barriades i comunitats i, a partir d’aquí, prendre decisions de gestió eficaces i eficients per part de les administracions públiques.

«Sabem que la transformació digital és imprescindible en el camp de la salut. I tot i que té molts vessants, en aquesta ocasió feim una passa més i la traslladam al camp de la prevenció i la promoció de la salut individual i comunitària amb aquesta plataforma digital autènticament revolucionària», ha destacat Gómez, qui ha declarat estar convençuda que la innovació es pot convertir en un «aliat formidable» per contribuir que la població es mantengui sana i no emmalalteixi.

Per això, ha animat els assistents i tota la població a accedir a la plataforma i aprofitar tots els recursos que posa al seu abast per millorar-ne la salut.

EinaSalut és un projecte de compra pública innovadora en el qual s’han invertit 529.204 euros (50 % fons FEDER). Les adjudicatàries varen ser Ibermàtica, Vicomtech i 4idcp. La construcció va arrancar en 2019 i hi han participat més de 70 persones de diferents conselleries, institucions, associacions i empreses, no només de les Balears, sinó també d’altres regions.

Patricia Gómez ha destacat que ha estat una tasca ingent de coordinació que ha continuat tot i la pandèmia i ha felicitat tot l’equip que n’ha fet possible la posada en marxa.