torna

Detall de la notícia

Imatge 5184739

El Consell de Mallorca s'adhereix al Consorci de Transports de Mallorca

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí Ribas, com a president del Consorci de Transports de Mallorca; la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Mobilitat i Infraestructures del Consell, Iván Sevillano, han signat avui el conveni que regula l’adhesió del Consell de Mallorca al Consorci de Transports de Mallorca (CTM). A l’acte també ha assistit el director general de Mobilitat i Transport Terrestre, Jaume Mateu, el director gerent del CTM, Maarten van Bemmelen i el director insular de Mobilitat del Consell, Gonzalo Llamas. 

Ha explicat el conseller de Mobilitat i Habitatge: «Avui, des del Govern i el Consell de Mallorca, feim una passa més per millorar la mobilitat a Mallorca i ho feim des de la cooperació institucional; l’objectiu és clar: fer feina junts per oferir el millor servei possible als ciutadans i reforçar la nostra aposta pel transport públic amb la millora de la connexió entre els nostres pobles, per possibilitar que els treballadors arribin al lloc de feina i que aquells que ens visiten es puguin moure amb més facilitat».

La presidenta Cladera ha explicat: «La nostra entrada al Consorci ens permet participar i decidir sobre el model de mobilitat i transport terrestre a Mallorca de manera coordinada i eficient. És lògic que hi siguem perquè, d’una banda, som la institució que promou la planificació i gestió de les polítiques de mobilitat que afecten la xarxa viària de l’illa per on es fan pràcticament tots els desplaçaments terrestres, i, de l’altra, perquè coincidim amb el Govern en el fet d’avançar cap a una mobilitat sostenible en favor de l’ús del transport públic a tot Mallorca, ja sigui en tren, metro o bus».

L’acord representa una fita més en la col·laboració de les dues administracions que treballen conjuntament per una gestió de la xarxa de transport públic de Mallorca més eficient i sostenible. D’aquesta manera, la ciutadania pot rebre una oferta integrada de transport, tant d’infraestructures com de serveis, i garantir una mobilitat en les condicions d’accessibilitat, seguretat, mediambientals i de qualitat, per augmentar així les opcions d’accés als serveis i equipaments, així com als centres de treball, formació i oci.

Els compromisos que recull el conveni giren al voltant de la planificació i ordenació d’infraestructures i serveis de mobilitat, i de la promoció i informació del transport públic. D’aquesta manera, el Consell de Mallorca es compromet a aportar al CTM personal del Departament de Mobilitat i Infraestructures, a donar la informació que necessiti el CTM per complir les seves actuacions en matèria de mobilitat, a participar en les despeses generals del funcionament del CTM i a promocionar el servei del TIB com a part de la promoció turística de Mallorca.

Per la seva part, el CTM es compromet a informar, consultar i fer participar de les seves actuacions el Consell de Mallorca, a escoltar i consultar el Consell de Mallorca a través del seu membre en el Consell d’Administració i a orientar i facilitar la informació i els estudis referits a l’àmbit d’actuació del Consell de Mallorca.