torna

Detall de la notícia

Imatge 5157477

La presidenta Armengol posa la primera pedra d'una nova promoció d'habitatge públic a Inca destinada a joves menors de 35 anys


Amb aquesta i una promoció de 54 pisos a punt de finalitzar, la ciutat incrementarà el seu parc d’habitatge públic en més d’un 50 per cent

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, i el batle d’Inca, Virgilio Moreno, han posat avui la primera pedra d’una nova promoció d’habitatge públic al municipi. Es tracta de nou habitatges que aniran destinats a joves menors de 35 anys.

La presidenta ha destacat que els joves són un col·lectiu especialment afectat per les dificultats d’emancipació i accés a l’habitatge i ha recordat que la futura Llei de joventut establirà que “el 15 per cent d’habitatge públic nou sigui per a ells”, de la mateixa manera que també es reserva per als joves el 50 per cent dels pisos adquirits per tanteig i retracte. “Volem consagrar el dret a l’habitatge com a cinquè pilar de l’estat del benestar”, ha dit la presidenta, tot recordant les polítiques del Govern que van en aquest sentit: des de l’aprovació de  la Llei de l’habitatge “que va definir la figura dels grans tenidors” i va establir noves eines com el dret de tanteig i retracte o la cessió d’ús per poder destinar a lloguer, així com l’increment de les ajudes per a lloguer, que han passat d’1,5 milions d’euros el 2015 a 9,5 milions l’any passat. Finalment, Armengol ha agraït la col·laboració dels ajuntaments que, com el d’Inca, cedeixen solars per a construir-hi habitatge públic.

La nova promoció

El nou edifici tindrà sis habitatges de dues habitacions i tres d’un dormitori, dels quals un serà adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. L’edifici tindrà planta baixa, primera i segona planta, on hi haurà els habitatges, i un soterrani destinat a zones comunes, on hi haurà trasters i un aparcament per a 22 bicicletes. A més, també disposarà d’una zona destinada a hort i una altra destinada a jocs infantils.

La promoció s’alçarà en un solar cedit per l’Ajuntament d’Inca i té un cost previst d’1.586.145 euros. Pel que fa al termini d’execució de les obres, és de 16 mesos.

El projecte, com tots els de l’IBAVI, inclou mesures mediambientals que permetran el major nivell d’autosuficiència possible. Amb l’objectiu de fer els habitatges el més sostenibles possible, disposen d’estratègies climàtiques passives, com ara la incorporació d’estances captadores a l’hivern i refrigeradores a l’estiu, per reduir la demanda energètica sense renunciar al confort. També s’ha prioritzat la utilització de productes de proximitat a l’hora de construir-los.

Un 50 % més d’habitatge públic a Inca

A més d’aquests nou pisos, el Govern està construint 54 habitatges més a Inca. Aquests 63 nous habitatges augmentaran el parc públic de la capital del Raiguer en més d’un 50 %, que passarà dels 120 actuals a 183 habitatges de protecció pública.