torna

Detall de la notícia

Imatge 5080031

CONSELL DE GOVERN: Educació signarà un Conveni amb el Ministeri i Samsung per impulsar les tecnologies digitals a l'escola

\ L’objectiu és iniciar i impulsar l’aplicació didàctica de les tecnologies segons el model del projecte «Aula del futur»

\ Es posarà en marxa una aula pilot a l’IBSTEAM per investigar i formar professorat i alumnat


Avui el Consell de Govern ha aprovat autoritzar el conseller d’Educació i Formació Professional a signar l’adhesió al conveni de col·laboració signat entre el Ministeri d’Educació i Formació Professional i Samsung per iniciar i impulsar l’aplicació didàctica de les tecnologies segons el model del projecte «Aula del futur».

L’adhesió a aquest Conveni permetrà facilitar la creació de l’«Aula del futur», oferir formació al professorat i als centres educatius amb l’objectiu de facilitar un enfocament pedagògic que permetrà millorar els processos d’aprenentatge dels alumnes gràcies a la creació d’escenaris d’aprenentatge basats en metodologies actives amb utilització de tecnologies digitals.

Aquest Conveni preveu la creació d’una aula del futur a les instal·lacions del Centre de Professorat IBSTEAM, un projecte coordinat per l’Institut Nacional de Tecnologies Educatives i de Formació del Professorat del Ministeri (INTEF), en col·laboració amb les comunitats autònomes, que aposta per potenciar l’ús de les metodologies actives per al desenvolupament competencial de l’alumnat. Per a això, s’aposta per explotar les possibilitats que ens ofereixen les tecnologies digitals i els espais disponibles en els centres educatius, i flexibilitzar-los i adaptar-los a les nostres necessitats.

L’objectiu del projecte és afavorir el desenvolupament competencial de l’alumnat a través de diferents tipus d’activitats: crear, investigar, desenvolupar, presentar… D’aquesta manera, la proposta inclou la possibilitat de fomentar aquest tipus d’activitats a través de zones d’aprenentatge.

L’aula del futur té el seu origen en la Future Classroom Lab, proposta europea inicial.

Actualment a les Illes Balears ja es fa feina en aquest projecte i hi ha una xarxa d’ambaixadors de l’aula del futur, coordinada des de l’IBSTEAM. Al novembre es va dur a terme una trobada presencial entre els diferents ambaixadors de les diferents comunitats autònomes.

Aquest Conveni suposarà l’aportació tecnològica i la formació inicial perquè Samsung desenvolupi el projecte.