torna

Detall de la notícia

Imatge 5035802

El Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera (MAEF) inaugura l'exposició Principi vital: Closques d'ou d'estruç a Eivissa

La directora general de Cultura, Catalina Solivellas, inaugura demà, a les 19 hores, al Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera (MAEF) l'exposició Principi vital: Closques d'ou d'estruç a Eivissa.

Les closques d'ou d'estruç fenici púniques són uns dels objectes més genuïns i excepcionals que poden trobar-se entre les col·leccions del MAEF. Interpretades com un element pont entre els vius i els morts, les seves decoracions en ocre vermell (amb elements vegetals o simbòlics) ens parlen del renaixement després de la mort.

Aquesta exposició permetrà als visitants gaudir d'uns objectes molt singulars i que, malgrat la seva relativa fragilitat i dels avatars soferts durant el seu enterrament en jaciments arqueològics, han aconseguit sobreviure al pas del temps, a vegades en un estat de conservació que pot arribar a sorprendre els visitants.

L'exposició mostra aspectes fins ara poc coneguts sobre l'estudi del seu procés de manufactura i decoració, incorporant al mateix temps les més recents troballes i mostrant al públic les tècniques de restauració i conservació emprades. Els visitants podran veure reproduccions fetes sobre materials originals (closques d'ous d'estruç moderns) així com models en 3D realitzats sobre peces arqueològiques del MAEF.

Els gairebé cent exemplars de closques d'ou d'estruç localitzats al llarg de més d'un segle d'excavacions en el Puig des Molins, indiquen la seva importància en el ritual funerari fenici púnic. De manera puntual, també s'han recuperat en contextos funeraris rurals (Can Pere Català a Sant Joan de Labritja o Can Marines a Santa Eulària des Riu), i, fora d'un context funerari, també a Sa Caleta, Ses Països de Cala d'Hort o Illa Plana.