torna

Detall de la notícia

Imatge 5035840

Cultura aprofundeix en l'escolta entre els cossos en la sisena sessió del programa I-Cordes amb Es Baluard Museu

La jornada, organitzada conjuntament per la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura i el centre artístic serà conduïda pel discjòquei, productor i músic Daniel Holc, la coreògrafa Idoia Zabaleta i la investigadora i escriptora Isabel de Naverán

La Direcció General de Cultura, de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, i Es Baluard Museu d'Art Contemporani de Palma presenten Escolta entre els cossos, la sisena sessió de la iniciativa I-CorDes. Institut de Corpologies Deslocalitzades, amb un programa que aspira a configurar un espai-temps d'escolta entre els cossos.

Aquesta activitat, que tindrà lloc el pròxim 11 de desembre a partir de les 11.00 hores a Es Baluard Museu, s’imagina com un tot que uneix de manera integral la part teòrica, la pràctica i la sonora. En aquesta ocasió serà conduïda per tres professionals destacats en l'àmbit nacional i internacional com el discjòquei, productor i músic Daniel Holc, la coreògrafa Idoia Zabaleta i la investigadora i escriptora Isabel de Naverán.

En aquesta edició es convida al públic participant a "mirar, però no amb els ulls; a escoltar, però no amb les orelles; a tocar sense pell", explica Isabel de Naverán, conservadora d'Arts en Viu al Departament d'Activitats Públiques del Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía.

"Una transició efímera on el fet comú s'aparegui per operació d'una dislocació dels sentits (i del sentit), per una disposició entreverada del que és sonor, textual i coreogràfic en diàleg amb l'arquitectura de l'edifici, la llum o el paisatge", afegeix.

La jornada és de pagament (5 €), amb places limitades i inscripció prèvia a través de la web del Museu. Totes les dinàmiques que es desenvolupen durant la jornada compleixen amb les recomanacions sanitàries establertes.


I-CorDes. Institut de Corpologies Deslocalitzades


Aquest és un projecte pioner i innovador a les Illes Balears que respon a una sèrie de necessitats i demandes del sector de les arts escèniques i disciplines com la dansa contemporània o la performance, segons va recollir la Direcció General de Cultura del Govern de les Illes Balears. De manera anual i al llarg d'una jornada intensiva, presentarà diferents formats de propostes escèniques, teòriques i sonores.

L'objectiu és dur a terme una reflexió sobre la relació entre el cos, el text i el so. En aquest sentit, el motor de recerca se centra en aquells treballs relacionats amb les arts escèniques que activen el concepte «exposició» a partir de la presència física dels cossos en l'espai. Així, l'Institut de Corpologies Deslocalitzades pretén retornar els cossos al centre, reafirmar la seva naturalesa en l'espai, en l'entorn.

Amb aquest programa, la Direcció General de Cultura i Es Baluard Museu defensen la necessitat de recuperar el vincle amb el cos, no només des de la crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19, sinó també respecte de les tendències que s'han anat generant en els darrers temps i que han augmentat, d’una banda, la sensació d'aïllament i, de l'altra, el grau d'individualisme.


INFORMACIÓ PRÀCTICA

ESCOLTA ENTRE ELS COSSOS

Dia: 11 de desembre

Hora: 11.00 – 19.00 h

Espai: Aljub

Activitat de pagament (5 €) amb inscripció prèvia i places limitades

Totes les dinàmiques que es desenvolupen durant l'activitat compleixen amb les recomanacions sanitàries establertes. L'ús de mascareta és obligatori.