torna

Detall de la notícia

Imatge 5008779

Reactivació econòmica: CONSELL DE GOVERN: L'IBISEC rebrà del Govern una partida extraordinària de gairebé 21 milions d'euros del Fons REACT-EU

\ Més de 13 milions es destinaran a finançar la licitació de diferents projectes, i la resta, a restituir crèdit

\ El fons REACT-EU està destinat a reparar els danys econòmics derivats de la pandèmia de la COVID-19


El Consell de Govern ha autoritzat avui la transferència extraordinària a favor de l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC) per al finançament de diferents licitacions per a projectes de construcció, ampliació o millora de centres educatius i per dur a terme la restitució del crèdit propi destinat a obres del fons REACT-EU, per un import de 20.827.316 €.

Aquesta transferència extraordinària de gairebé 21 milions d’euros es reparteix en dos conceptes. D’una banda, 13.327.316 € s’empraran per atendre diferents licitacions d’inversions en centres educatius de les Illes Balears i, de l’altra, els 7,5 milions d’euros restants seran per restituir el crèdit propi de l’entitat destinat a obres del fons REACT-EU amb càrrec als pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’any 2021.

Entre els projectes que rebran ajuts del fons REACT-EU es troben diferents actuacions de la Conselleria:

1. Ampliació del CEIP Escola Nova (Porreres).
2. Ampliació del CEIP Ses Cases Noves (Marratxí).
3. Ampliació del CEIP Punta de n’Amer (Sant Llorenç des Cardassar).
4. Ampliació de l’IES Porto Cristo (en execució; es va licitar de forma ordinària).
5. Reforma i ampliació del CEIP Sa Torre (Manacor).
6. Ampliació del CEIP Puig d’en Valls amb un gimnàs (Santa Eulària).
7. Ampliació del CEIP Ses Comes (Manacor).
8. Ampliació de l’IES Isidor Macabich (Eivissa).
9. Nou CEIP i EEI de Sant Ferran (Formentera).
10. Nou CEIP de Campos (Campos).
11. Nou CEIP Palma B (Palma).
12. Ampliació amb un gimnàs del CEIP Can Misses (Eivissa).
13. Ampliació del CEIP Sant Carles (Santa Eulària).

Ajuts de la UE per reparar els danys econòmics derivats de la pandèmia de la COVID-19

El fons REACT-EU forma part d’un paquet d'ajuts europeu més ampli, aprovat per la Comissió Europea el juliol de 2020, denominat Next Generation EU, per al conjunt d'estats membres, que contribuirà a reparar els danys econòmics i socials immediats causats per la pandèmia de coronavirus. La major part d'aquests recursos s'emmarquen en el Mecanisme de Recuperació i Resiliència.

Les Illes Balears rebran 300 milions d’euros dels 10.000 milions del fons europeu REACT-EU distribuïts entre les comunitats autònomes entre el 2021 i el 2022. Aquests ingressos de 300 milions situen les Balears com la segona comunitat amb més ingressos per habitant i per sobre de la mitjana per capita en el repartiment d’aquests recursos extraordinaris destinats principalment a reforçar els serveis públics fonamentals (sanitat, educació i serveis socials) i a la recuperació de l’economia i l'ocupació per fer front als efectes de la pandèmia de la COVID-19.