torna

Detall de la notícia

Imatge 4987589

Balears rebrà el curs 2021/22 662 mil euros addicionals per a la millora de l'oferta de Formació Professional

\ Avui ha tengut lloc la reunió de la Conferència Sectorial d’Educació

\ Balears dona suport als esborranys de nous currículums que ha presentat la ministra

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, ha participat avui a la reunió de la Conferència Sectorial d’Educació que s’ha celebrat per videoconferència.

La ministra d’Educació i Formació Professional, Pilar Alegría ha explicat la distribució de crèdits corresponents als programes de Cooperació Territorial en els àmbits d’impuls a l’escolarització en el primer cicle d’Educació Infantil i de redimensionament de l’oferta de Formació Professional. Es tracta de fons procedents del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançats pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-NextGenerationEU.

La ministra ha explicat que s’ha ampliat la inversió prevista en el cas dels fons de Formació Professional amb una dotació addicional de 6.159.000 euros que es distribuirà a vuit comunitats. D’aquest total, 662.500 euros arribaran a Balears i permetran la creació de 300 places a partir de 2022. Aquests fons s’afegeixen als que ja s’havien aprovat per a Balears, abans de l’ampliació anunciada avui, i que eren d’11.236.104 euros.

El conseller Martí March ha valorat positivament aquest increment ja que “tal i com va destacar la ministra a la seva visita a Mallorca, Balears és una comunitat que lidera a tot l’Estat la creació de places i l’increment de matrícula d’alumnat. Això es deu a l’aposta clara que fem des de les Illes per crear una oferta cada vegada més àmplia i més ajustada a les necessitats de les empreses i dels estudiants per tal de millorar la competitivitat de la nostra comunitat i la formació dels nostres treballadors. Aquest creixement seria impossible sense el suport imprescindible del Ministeri”.

Per altra banda, s’ha ratificat la distribució de fons destinats a l’impuls a l’escolarització 0-3 anys. En el cas de Balears es preveu destinar 7.423.456 euros el curs 2021/22 per a creació i sosteniment de places 0-3 anys. Cal recordar que s’ha previst continuar aquest procés en els propers anys fins assolir la creació i consolidació de 1.739 places públiques de 0-3 anys a Balears el 2024.

Des del Ministeri s’han presentat els projectes de Reals Decrets dels currículums de Primària i Secundària. Balears s’ha manifestat favorable en aquests projectes que “van en la línia educativa que s’impulsa aquí des de la passada legislatura i que forma part de la futura Llei d’Educació de les Illes Balears, actualment en tramitació parlamentària”, ha explicat March.