torna

Detall de la notícia

El Govern ja ha concedit prop de 10.400 ajuts a empreses i autònoms del fons estatal de 855,7 milions d'euros per fer front als efectes de la COVID-19

El BOIB publica avui dues noves resolucions de concessió d’ajuts de la línia 2 a 729 empreses per import de 351 milions d’euros

El Govern de les Illes Balears ha publicat avui la tercera i quarta resolucions de la línia 2 dels ajuts directes de l’Estat de la convocatòria de 855,7 milions d’euros per fer front als efectes de la COVID-19, en total nous 729 ajuts a empreses per import de 351 milions d’euros, i que principalment van destinats, en aquest cas, a empreses que havien sol·licitat més de 500.000 euros.

D’aquestes noves resolucions de concessió d’ajuts de la línia 2, una inclou partides per valor de 335 milions a 588 empreses sol·licitants. L’import màxim que rebrà cada empresa és de 600.000 euros en base als criteris establerts en la convocatòria. L’altre resolució publicada avui concedeix ajuts a 141 empreses, per un import global de 16 milions.

Ara, amb aquestes noves resolucions, són ja 10.367 ajuts concedits a empreses i autònoms de les Balears. Així, amb la publicació del BOIB d’avui, el Govern ja ha tancat la concessió de totes les ajudes del fons estatal per ajudar a autònoms i empreses afectats per la COVID, i recorda que ha complert amb el seu compromís d’esgotar els ajuts en temps i forma.

Aquestes noves resolucions de la línia 2 publicades avui al BOIB van adreçades eminentment a empreses de més de 10 treballadors i en els propers dies es podran iniciar ja els abonaments de les quantitats aprovades.

D’aquesta manera, l’execució d’aquesta convocatòria treballada conjuntament per les conselleries de Model Econòmic, Turisme i Treball i d’Hisenda i Relacions Exteriors ha permès que en dos mesos s’hagi cobert la totalitat de la convocatòria, de forma que les Balears es situen com la comunitat autònoma que té més avançada la resolució d’aquesta convocatòria d’ajuts estatals.

Cal recordar que el 24 de juliol ja es va aprovar una primera resolució de concessió d’ajuts de la línia 1, destinada principalment a autònoms que tributen per mòduls, només 12 dies després d’haver conclòs el període de sol·licituds, i el dia 28 de juliol ja es varen començar els pagaments.

Així mateix, el passat 2 de setembre es va donar llum verda a la primera resolució de la segona línia d’ajuts i el 14 de setembre es va publicar la segona resolució de concessió d’ajuts d’aquesta mateixa línia 2.  

 

Principals sectors beneficiats

El sector de l’hostaleria és el que té un percentatge més gran d’empreses beneficiades, seguit del comerç al detall, el comerç a l’engròs i la construcció.

Aquestes són les principals xifres del repartiment dels ajuts de la línia 2:

  • Hostaleria 345 milions i 2.534 empreses  (42,2%);
  • Comerç al detall  106 milions i 1.195 empreses (13,0%)
  • Comerç a l’engròs 104 milions i 693 empreses (12,7%)
  • Construcció 58 milions i 671 empreses (7,1%).

 

A més dels principal sectors esmentats, altres beneficiats són els sectors d’agricultura i ramaderia, transports, alimentació i begudes, indústria i energia, informació i comunicacions, activitats immobiliàries, activitats professionals i activitats administratives.

Repartiment per illes

D’altra banda, el repartiment total per illes dels ajuts concedits fins ara a empreses i autònoms, sumant la línia 1 i la línia 2, queda així:

  • Mallorca: 7.751 ajuts (626,8 milions)
  • Eivissa: 1.518 ajuts (130,3 milions)
  • Menorca: 896 ajuts (56,8 milions)
  • Formentera: 184 ajuts (13,3 milions)

 

Així mateix, s’han concedit 18 ajuts (8,5 milions) de la línia 2 a empreses amb domicili fiscal fora de les Balears i amb establiment permanent a les illes.