torna

Detall de la notícia

Imatge 4984829

La companyia teatral Dracma, primer premi Art Jove de Creació Teatral Jove 2021

"Una mort de vida" s'estrenarà en el Teatre Principal de Palma

Les companyies Fiblada i Vòrtex, segon i tercer premi respectivament

La Conselleria d’Afers Socials i Esports, a través de l’Institut Balear de la Joventut (IBJOVE), ha celebrat aquest diumenge la final del certamen de Creació Teatral Jove del Programa Cultural Art Jove 2021 en el Teatre Municipal Mar i Terra. El premi té una dotació de 9.000 euros.

El primer premi ha estat per a la peça de teatre gestual "Una mort de vida" de la companyia Dracma, dotat amb 2.000 euros en metàl·lic i 2.000 euros més per pagar dues actuacions, una per a l'estrena de l'obra sencera en el Teatre Principal de Palma i l'altra a la Fira B! 2022. Escrita per Laura Bastida i Noelia Caurel, dirigida per Caurel i interpretada per Bastida i Martín Pareja.

El segon premi, dotat amb 1.200 euros, ha estat per a la companyia Fiblada, per a l'obra de teatre gestual del mateix nom dels autors, directors i intèrprets Aránzazu Lepe i Alba Vinton, i el tercer premi, de 800 euros, per a la peça de drama "Vòrtex", el mateix nom de la companyia, amb les interpretacions de Marina Morro, Karen Codina, Daniela Pieri, Luisina López i na Maria Nostra.

A més, les tres companyies premiades obtindran actuacions de les obres senceres en diferents espais escènics de les Illes Balears, en el marc del programa itinerant GirArt Jove fins a esgotar una partida de 3.000 euros. Aquestes actuacions estaran remunerades amb 750 euros.

El jurat ha estat presidit per Josep Ramon Cerdà, director del Teatre Principal de Palma, i format per Rafel Gallego, periodista i dramaturg, Elisenda Farré, tècnica de l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB), Pat Aguiló, actriu, Aina de Cos, actriu, directora i dramaturga, i Xavier Nuñez, actor i professor a l’ESADIB, i com a secretària, Natàlia Rabassa, coordinadora d’Art Jove. S’ha tingut en compte, a més, el vot del públic.

Al certamen s’hi han presentat una vintena d’inscripcions i les tres propostes finalistes resulten de les tretze companyies semifinalistes en la semifinal celebrada a Porreres a principis d’octubre.