torna

Detall de la notícia

Imatge 4983881

Govern i Consell col·laboraran amb la nova normativa del sector del taxi

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, acompanyat del director general de mobilitat i transport terrestre, Jaume Mateu, s'ha reunit avui matí amb representants del Consell d'Eivissa i dels ajuntaments de l'illa per avaluar conjuntament com s'ha d'avançar en les noves regulacions que afecten a l'activitat del taxi, tot definint quina matèria és competència del Govern i quina del Consell Insular.

El conseller Marí ha destacat que l'objectiu és treballar conjuntament i des de l'acord, de manera que les normatives avancin de manera coordinada i complementària.

En aquest sentit, el conseller ha explicat que, a petició de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge,  el Consell Consultiu de la Comunitat Autònoma elaborarà un informe sobre el marc competencial de les matèries que es volen regular.

Sobre la taula estan l'ordre de càrrega i descàrrega de passatgers en distints municipis i l'actualització i revisió de l'estructura de les tarifes.

Les institucions coincideixen en què algun tema que podria afectar al conjunt de les Illes  i hauria de ser objecte de regulació pe part del Govern. S'espera que el pronunciament del Consultiu es pugui produir en dos o tres mesos.

El conseller Josep Marí ha insistit en què la voluntat del Govern és avançar conjuntament amb el Consell i Ajuntaments per poder tenir tota la normativa que afecta al sector del taxi actualitzada abans de la propera temporada turística.

Aquest mateix matí, aprofitant la jornada de feina l’illa d’Eivissa el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, acompanyat del vicepresident segon del Consell d’Eivissa Javier Torres ha signat l’acord amb el Consell d’Eivissa pel qual el Govern cedeix vuit màquines expenedores i validadores de títols de transport que funcionen amb el sistema tarifari que està vigent en aquests moments a l’illa.

Es tracta d’una cessió gratuïta i de forma temporal fins que finalitzin les actuals concessions de transport regular de viatgers per carretera d’Eivissa. En aquest sentit el conseller ha destacat: “aquest acord el signam amb l’objectiu de col·laborar amb la millora del funcionament del transport públic a Eivissa que gestiona el Consell”.

 

Una vegada que finalitzin les actuals concessions entrarà en funcionament el nou sistema de transport regular a Eivissa, fet que implica un nou sistema tarifari que serà el mateix que s’està utilitzant aquests moments en el transport regular terrestre de Mallorca. En el moment en que entri en funcionament el nou sistema tarifari des del Govern estam compromesos a instal·lar tot l’equipament necessari per posar-lo en marxa, concretament: 116 màquines de venda, 343 equips de validació de bitllets, així com 126 panells leds per donar informació als viatgers, 348 càmeres de seguretat i equipaments de comunicació.