torna

Detall de la notícia

Imatge 4977126

Prop de mig miler de professionals de la música i les arts escèniques s'acrediten a la primera jornada de Fira B!

450 professionals de la música i les arts escèniques s’han acreditat per participar a la primera jornada del mercat professional de música i arts escèniques de les Illes Balears Fira B!, que se celebrarà fins al diumenge 14 de novembre a Palma, amb l’objectiu donar a conèixer i promocionar les darreres i més representatives creacions dels artistes de les Balears.

La pluja no va aconseguir deslluir la inauguració de la 6a edició de Fira B! que enguany acull 36 concerts i 18 actuacions escèniques a espais i escenaris emblemàtics de Palma com el Teatre Xesc Forteza, el Teatre Catalina Valls, el Teatre Mar i Terra, el Teatre Principal i Es Baluard.

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, va assistir ahir al concert inaugural de Jansky, celebrat ahir vespre a Es Baluard.

Fira B! diferencia 5 escenaris en funció dels diferents estils musicals: pop/rock/indie, jazz, electrònica, clàssica, músiques del món i contemporània. Avui divendres destaca tot el programa de jazz, amb noms destacats com Pere Bujosa, Muriel Grossmann o Voodoo Children, tots ells amb el suport de l’IEB per a la creació dels seus projectes. La Fira també compta amb l’actuació de Xanguito i la Fúmiga, al Teatre Principal, a les 20.00 h i a les 21.00 h, respectivament.

Al programa musical de demà, dissabte, el plat fort és el concert del compositor argentí, Martin Matalon, que dirigirà l’estrena de l’Ensemble Illes Sonores interpretant Metròpolis, la composició que va fer Matalon per a la còpia restaurada de la pel·lícula de Fritz Lang. Durant el concert, el públic podrà gaudir d’un gran espectacle i experiència sonora amb la projecció de la pel·lícula. Diumenge, Joan Miquel Oliver i Albert Pinya posaran el punt i final al programa musical, a les 18.30 h al Teatre Mar i Terra.

Al programa d’arts escèniques hi ha propostes de teatre de text, dansa, nous llenguatges, teatre físic, performance, circ i carrer. Entre les actuacions d’avui destaquen, Parella (In)sostenible, a les 17.15 h al Trui Teatre, i Aquell Carrer, al Teatre Catalina Valls a les 22.00 h. Demà, dissabte, hi ha representacions de Fils de vida d’Iguana Teatre, a les 22.00h. al Teatre Xesc Forteza o Una Galaxia de luciérnagas, a les 20.30 h. al teatre Principal, entre d’altres.

La cloenda de Fira B! serà amb P-Acte Idiota d’Hermanas Picohuexo a s’Aljub de Es Baluard, diumenge a les 20.00h.

Podeu consultar el programa d’actuacions a www.firab.org/ca/programacion

Les entrades poden adquirir-se a http://www.firab.org/ca/p/entrades/

En el marc de Fira B! també té lloc “Fira B! PRO, les Jornades Professionals”, amb l’objectiu de ser un espai de trobada per a professionals i d’ajudar-los a donar visibilitat als seus projectes, així com facilitar-los la projecció exterior. Avui, divendres, les jornades professionals es celebren al teatre Mar i Terra i al Xesc Forteza, i demà dissabte a Ca n’Oleo, la seu de l’Institut d’Estudis Baleàrics.

Els organitzadors de Fira B! són l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) i la conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern de les Illes Balears, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palma i Consell de Mallorca, Teatre Principal, Cofae, Es Baluard Museu, Institut Ramon Llull, FiraTàrrega, Mercat de Música Viva de Vich, Fundació Orquestra Simfònica de les Illes Balears, European Music Exporters Exchange, Trovam, Generalitat Valenciana, Institut Valencià de Cultura, Ircam Centre Pompidou, Indie Week, Focus Wales, Future Echoes, Arts Coumcil Luxemburg, CulturaBuzz Israel, Windmillls Jazz Festival i MiRRCollectif de Musiques Creatives.