torna

Detall de la notícia

Imatge 4975959

Arrenca la 6a edició de Fira B!, el major aparador per a la promoció exterior dels artistes de les illes

La 6a edició del mercat professional de música i arts escèniques de les Illes Balears Fira B! arrenca avui i se celebrarà fins al diumenge 14 de novembre a Palma (Mallorca) amb l’objectiu donar a conèixer i promocionar les darreres i més representatives creacions dels artistes de les Balears.

Fira B! té lloc a Palma i la seva programació es durà a terme a espais i escenaris emblemàtics de Ciutat com el Teatre Xesc Forteza, el Teatre Catalina Valls, el Teatre Mar i Terra, el Teatre Principal, Es Baluard i la Plaça Major.

La inauguració de Fira B! 2021 anirà a càrrec de Jansky, que actuarà avui, a les 22.30 h, al teatre Xesc Forteza.

Fira B! diferencia 5 escenaris en funció dels diferents estils musicals: pop/rock/indie, jazz, electrònica, clàssica, músiques del món i contemporània. Les altres actuacions musicals de demà dijous són: Skygge, Maria Jaume, Guiem Soldevila, Alanaire, Agost, Salvatge Cor i The Prussians, a l’Aljub del museu Es Baluard. Al pati exterior d’Es Baluard actuaran: Persona, The Trikinis, La Ludwig Band, Peligro!, Jack in Water, Ombra i Go Cactus. I al Teatre Xesc Forteza: Blai Vidal Aigö Projects, Tugores, Cala Joia, Gipó, Anna Ferrer i Jansky.

Les actuacions en el marc de les arts escèniques previstes per avui són: “Partycitypate”, al Teatre Mar i Terra; “Anava amb bicicleta i em van dir terrorista”, a la Rambla (davant l’escultura d’Eduardo Chillida); i “Nua (Radiografia d’un trastorn)”, al Teatre Principal.

Podeu consultar el programa d’actuacions a  http://www.firab.org/media/files/2021/11/05/programa-firab-bona_DvkmbzF.pdf

Les entrades poden adquirir-se a http://www.firab.org/ca/p/entrades/

En el marc de Fira B! també té lloc “Fira B! PRO, les Jornades Professionals”, amb l’objectiu de ser un espai de trobada per a professionals i d’ajudar-los a donar visibilitat als seus projectes, així com facilitar-los la projecció exterior. Les Jornades Professionals han començat avui al Teatre Mar i Terra amb la taula redona “La creació en la realitat actual”. A les 16.00 h se celebrarà el Workshop “Descobreix el món de la creació de la música amb intel·ligència articial” amb Skygge.

També hi haurà jornades professionals en l’àmbit de les arts escèniques que, avui, seran en línia. Destaquen “Coneix a qui programa” i “Residències artístiques, procés creatiu i desenvolupament artístic”.

El programa complet de “Fira B! Pro-Jornades Professionals” el trobareu a http://www.firab.org/ca/p/jornades-pro/programa/

Teniu tota la informació per a les acreditacions a les jornades professionals a http://www.firab.org/ca/p/jornades-pro/presentacio/

Els organitzadors de Fira B! són l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) i la conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern de les Illes Balears, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palma i Consell de Mallorca, Teatre Principal, Cofae, Es Baluard Museu, Institut Ramon Llull, FiraTàrrega, Mercat de Música Viva de Vich, Fundació Orquestra Simfònica de les Illes Balears, European Music Exporters Exchange, Trovam, Generalitat Valenciana, Institut Valencià de Cultura, Ircam Centre Pompidou, Indie Week, Focus Wales, Future Echoes, Arts Coumcil Luxemburg, CulturaBuzz Israel, Windmillls Jazz Festival i MiRRCollectif de Musiques Creatives.