torna

Detall de la notícia

Imatge 4973192

S'obre al públic la gasinera de la flota del TIB a Calvià

El conseller de mobilitat i habitatge, Josep Marí, acompanyat del batle de Calvià, Alfonso Rodríguez; el director general de mobilitat i transport terrestre, Jaume Mateu i el director gerent del Consorci de Transports de Mallorca, Maarten Johannes van Bemmelen, han donat el sus a l’obertura al públic de la gasinera de la flota de busos TIB de Calvià. Durant la visita també han participat el conseller delegat de Moventia, Josep Maria Martí, i altres representants de l’empresa que gestiona la gasinera, així com la nova concessió del transport públic interurbà de la zona ponent des de principis d’any.

La gasinera, ubicada a la cotxera del TIB del polígon Son Bugadelles, subministra des de gener el combustible de Gas natural comprimit (GNC) a la flota dels 50 busos TIB de Moventis. A partir d’avui també estarà oberta al públic permetent proveir de GNC tant a turismes de particulars com a camions, autocars i furgonetes.

El balte de Calvià ha agraït l'impuls de la Conselleria i la seva sensibilitat amb el transport públic de Calvià. Amb l'obertura al públic de la gasinera, ha dit, es fa una passa més en reduir l'impacte mediambiental  destacant l'aposta de l'empresa Moventis per facilitar l'ús públic d'aquesta imfraestructura. El conseller delegat de Moventia ha destacat que: “A partir d’avui, qualsevol persona que tingui un vehicle a gas podrà venir a aquesta gasinera a omplir el seu dipòsit. Sense dubte, es un pas endavant per oferir facilitats als conductors i impulsar l’adquisició d’aquest tipus de vehicles i, en definitiva, per aconseguir una mobilitat més sostenible". Per la seva part, el conseller de Mobilitat i Habitatge, ha dit que: "estam molt contents de poder fer arribar a tota la població aquesta infraestructura. És necessari seguir avançant amb la transició energètica i aquesta és una passa més".

La gasinera és de càrrega ràpida de gas natural comprimit i disposa de dos carrils de subministrament amb sortidors NGV 1 i NGV2. Es tracta d’un punt d’autoservei i de pagament amb targeta bancària. L’horari d’obertura al públic és de dilluns a divendres de 8.00 h a 20.00 h, i dissabtes 8.00 h a 14.00 h.

La construcció de la gasinera, així com dels ramals del subministrament del Gas, fou a càrrec de l’empresa del sector energètic Redexis.

Recordem que la flota del TIB disposa d’altres gasineres, ubicades a Felanitx, Artà, Alcúdia i Inca. Aquestes instal·lacions són per a l’abastiment dels busos i per als vehicles de les empreses operadores del TIB. En aquests moments les empreses estan estudiant les possibilitats d'oferir el servei a altres col·lectius.

 

Sobre el Gas Natural comprimit font: REDEXIS

El GNC és una alternativa real als combustibles derivats del petroli, ja que redueix les emissions de CO₂ en un 30% i les de NOx fins a un 75%. A més, elimina les  emissions de partícules en el tub d'escapament i pràcticament íntegrament les emissions d'òxids de sofre. La seva implantació contribueix a millorar la qualitat ambiental de les ciutats i apostar per un model de transport mediambientalment sostenible. La demanda d'aquesta mena de vehicles, a més, segueix en constant augment: segons dades de l'associació Gasnam, les matriculacions de vehicles de GNC es van incrementar un 167% al gener i febrer de 2020 respecte als mateixos mesos de l'any anterior, amb un total de 1.635 noves unitats matriculades.