torna

Detall de la notícia

Imatge 4971930

Educació convoca el segon concurs escolar Jo També Vull Ser Científica, 11F 2022

\ Per segon any consecutiu, el CEP IBSTEAM convoca un concurs de vídeos escolars per commemorar el Dia Internacional de la Dona i la Nina en la Ciència

\ Les novetats d’aquesta edició són més categories i una fase internacional amb centres d’Itàlia i Finlàndia

\ Els centres interessats poden participar-hi des del dia 15 de desembre de 2021 fins al 31 de gener de 2022

 

La Conselleria d’Educació i Formació Professional, mitjançant la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa i a través del CEP IBSTEAM, ha organitzat la segona edició del concurs escolar Jo També Vull Ser Científica, 11F 2022. Es tracta d’un concurs de vídeos escolars per commemorar el Dia Internacional de la Dona i la Nina en la Ciència, amb l’objectiu de visibilitzar el paper de les dones dins la ciència al llarg de la història i, d’aquesta manera, proporcionar referents perquè les nines s’animin a elegir carreres de l’àmbit científic.

El concurs s’adreça a grups d’alumnes dels centres educatius de les Illes Balears i entre les novetats per a aquesta edició destaca l’ampliació de categories de dues a tres, segons les etapes educatives:

  • Categoria A: infantil, 1r i 2n de primària. Hi participaran com a grup classe complet.
  • Categoria B: de 3r a 6è de primària. Hi participaran en grups de fins a tres alumnes.
  • Categoria C: secundària, batxillerat, formació professional bàsica i cicles formatius de grau mitjà. Hi participaran en grups de fins a tres alumnes.

En aquest convocatòria també es crea una fase internacional, en què els vídeos guanyadors participaran en una final europea dins el programa Erasmus+, amb el projecte «STEAMing for the future», 2020-1-ES01-KA226-SCH-096028, que coordina el CEP IBSTEAM, amb la participació de la Scuola di Robotica di Genova (Itàlia) i l’Ajuntament de Porin  (departament d’educació ciutat de Pori, Finlàndia).

Les bases del concurs

Amb l’objectiu de visibilitzar el paper de la dona en la ciència i de fomentar les vocacions científiques entre les nines, els participants hauran d’elaborar un vídeo en què es mostri el paper de les dones en el camp científic i el tecnològic, en els quals les dones han estat invisibilitzades al llarg de la història. D’aquesta manera podran servir de referent a les nines perquè en segueixin l’exemple.

Els vídeos hauran de complir les següents característiques tècniques:

  • Estar gravats en horitzontal i tenir una durada màxima de 90 segons.
  • Ser originals i d’autoria pròpia dels participants, que han de posseir tots els drets d’explotació dels mateixos.
  • Emprar qualsevol tècnica: imatge real, animació, stop-motion...

Els centres educatius poden presentar els vídeos a partir del proper 15 de desembre i fins al 31 de gener. Per a més informació, podeu consultar la web del CEP IBSTEAM.

El passat curs es va celebrar la primera edició d’aquest concurs adreçada a conscienciar el públic de l’existència d’una bretxa de gènere en els camps científics i a motivar les noves generacions. La convocatòria va ser un èxit: es varen presentar més de 300 vídeos de centres educatius de les Illes Balears, en els quals hi varen fer feina un total de 880 alumnes.