torna

Detall de la notícia

Imatge 4951853

El Govern recupera, per primera vegada a Eivissa, pisos de l'IBAVI ocupats o amb morositat per tornar a adjudicar-los

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, acompanyat per la gerent de l'IBAVI, Cristina Ballester, ha informat avui de la recuperació de cinc habitatges, 3 d’ells ocupats irregularment, per adjudicar-los a demandants en llista d’espera o cedir-los a entitats socials.

Dels cinc habitatges que s’han recuperat, tres d’ells estaven ocupats irregularment i dos s’han recuperat per renúncia voluntària (un d’ells per morositat). Un està ubicat a Cas Serres, dos as Putxet, un as Pla de Vila i un altre a Sant Antoni. Amb aquesta actuació, a dia d’avui ja no hi ha cap pis de l’IBAVI ocupat a l’illa d’Eivissa.

Tres d’aquests habitatges s’adjudicaran a persones que estan en llista de segona ocupació, un s’ha cedit a l’Associació Pitiüsa Pro Salut Mental, i l’altre habitatge permetrà  retornar a Eivissa a una persona que era adjudicatària d’un pis de l’IBAVI a Lloseta.

L’adjudicació dels tres habitatges ja està en marxa. S’han efectuat quinze requeriments a les persones en llista d’espera, per l’ordre establert. En aquests moments hi ha set expedients de baixa: quatre per no lliurar documentació, un perquè la carta es va retornar ja que la persona demandant no viu a les Illes Balears i dos per haver renunciat a l'habitatge. Els altres vuit demandants se citaran en breu per anar a visitar l'habitatge.

A aquests cinc pisos se sumarà un altre immoble que en poc temps s’adquirirà per tanteig i retracte procedent d’un particular. És la primera vegada que a Eivissa es compra un pis per aquest procediment.

Aquesta actuació ha estat possible perquè, en consideració a la situació especial d’Eivissa, es va aprovar la modificació per la qual es va pujar el preu màxim de mercat per adquisició d’immobles per part del Govern a l’illa.

El conseller Josep Marí ha recordat que aquestes actuacions es complementen amb els 86 nous habitatges de protecció pública a Eivissa que estan en construcció, 19 al carrer Xarch i 67 a Platja den Bossa.